Zirvedeki il İstanbul'u geçti Konut fiyatlarının en çok arttığı iller belli oldu

Zirvedeki il İstanbul'u geçti Konut fiyatlarının en çok arttığı iller belli oldu
Ülkemizde konut ücretleri son 1 senede rekor seviyede. Ev ve konut fiyatlarının en çok artış yaşandığı iller belli oldu.

Konut fiyat endeksi Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,8, reel olarak ise yüzde 12,4 artış gösterdi. Konut fiyatlarının en çok arttığı iller arasında Ankara, İstanbul ve İzmir yer aldı. Ankara'da konut fiyatları yüzde 91,6, İstanbul'da yüzde 83,3, İzmir'de ise yüzde 77,9 oranında arttı.

Konut Fiyat Endeksi (KFE), kasım ayında aylık olarak yüzde 1,9 ve senelik yüzde 82,8 artış ile 1150,4 seviyesinde gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Kasım 2023 yılı dönemine ait KFE verilerini paylaştı.

Buna göre, Türkiye'de konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan KFE, kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 1,9 oranında yükselerek 1150,4 seviyesine ulaştı.

6545.jpg

KFE, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 82,8 oranında artış kaydetti. Bu artışın reel olarak karşılığı ise yüzde 12,4 oldu. 3 büyük ilin konut fiyat endekslerindeki değişimlere bakıldığında ise kasımda bir önceki aya göre İstanbul'da yüzde 0,8, Ankara'da yüzde 1,8 ve İzmir'de yüzde 2,8 oranlarında artış yaşandığı görüldü.

Konut fiyat endeksleri, geçen yılın aynı ayına göre ise İstanbul'da yüzde 69,2, Ankara'da yüzde 96,3 ve İzmir'de yüzde 76,9 oranlarında yükseldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.