Damacana suya yüzde 100 zam Kalabalık aileler ne yapacağını şaşırdı

Damacana suya  yüzde 100 zam Kalabalık aileler ne yapacağını şaşırdı
İçme suyunda kullandığımız damacana suya gelen zam neredeyse şehir sularına ödenen faturaları denk gelmeye başladı. Geçen yıl bu zamlarda 45-50 TL ödediğimiz 19 litrelik damacana suyun fiyatı bu yıl en az 90 TL oldu. Damacana suya gelen yüzde 100'lük zam özellikle kalabalık ailelerin kabusu haline geldi.

Maliyetlerdeki artış, taşıma ücretlerindeki artışlar içtiğimiz suyun da fiyatının ikiye katlanmasına neden oldu. İçecek Üreticileri Derneği'nin (İÇDAŞ) verilerine göre, 2023 yılının aynı döneminde 19 litrelik damacana suyun ortalama fiyatı 45 TL'ye satılırken 2024 Ocak'ta bir damacana suyun fiyatı 90 TL'ye çıktı.

Damacana suya yapılan zammın nedeni ise akaryakıt fiyatlarındaki artış, ham madde fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kurlarındaki dengesizlik gösterildi.

Suyun insanların temel ihtiyaçları arasında hayati bir yeri olduğuna dikkat çeken Türkiye Tüketici Konfederasyonu (TÜKODER) Başkanı Bülent Deniz bu boyuttaki zamların tüketiciyi çok zorladığını belirterek bu zamların geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

DAMACANA SUYA ZAM FAYİŞ FİYATA GİRİYOR

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise yaptığı açıklamada damacana su fiyatlarındaki bu büyük boyutlu zammın fahiş fiyat uygulamasına girdiğini ve geri çekilmesi için yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.