Emeklinin hesabına 5’nci kez bin TL yattı ‘Duyan koşuyor’

Emeklinin hesabına 5’nci kez bin TL yattı ‘Duyan koşuyor’
Umduğu zammı almayan emeklinin hesabına 5’nci kez bin lira yattı.

Milyonlarca emekli hükümetten aldığı zam oranı haberi ile yıkıldı. Memur ve memur emeklisinin aldığı zam oranı ile eşitleme bekleyen SSK ve Bağkur emeklisine kabine toplantısından sadece yüzde 5 zam çıktı.

Hayalleri suya düşen emeklilere yerel belediyelerden belli destekler veriliyor. Bu belediyelerden Ankara ise en çok öne çıkan belediyeler arasında yer alıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22 bin 567 emekliye 5 kez üst üste bin olmak üzere 5 bin liralık destek ödemesi yaptıklarını duyurdu.

1672759442381-1609744777057-emekli.jpg

BİN LİRA DESTEK ÖDEMESİ VERİLİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emekliler ve vatandaşlara yaptığı sosyal yardımlar hakkındaki açıklamasında, Ankara’da yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyan 22 bin 567 emekliye bu desteğin verildiği kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar emeklilere 5 bin lira destek ödemesi gerçekleştirdi.

Bunun yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi, emeklilere yapılan 5 bin liralık desteği dışında sosyal yardımlarda bulunmaya devam ediyor.

kapak-105743.jpg

BAŞKENT KARTLARINA GIDA VE ENERJİ DESTEĞİ

Ankara’da yaşayan emeklilerin ulaşım aracı olan Başkent kartlarına her ay 400 lira et desteği ve 500 lira doğal gaz desteğinde bulunuluyor.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediye çalışanlarına da yüzde 70 zam yapılacağını duyurdu.

Söz konusu desteklerden yararlanmak Ankara’da ikamet etmek gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediye resmi sitesinde sosyal yardımlar seçeneğinden gerekli yardımlara başvuru yapabilirsiniz.

66886-30913.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.