Bakan Işıkhan sinyali verdi 'O kişiler erken emekli olacak'

Bakan Işıkhan sinyali verdi 'O kişiler erken emekli olacak'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine Toplantısı’nın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bağ-Kur emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200'e düşürülmesi ve kadınlara prim desteği konularındaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, Orta Vadeli Plan çerçevesinde bu düzenlemelerin kesinlikle hayata geçirileceğini belirtti. Ancak, bütçe disiplininden uzaklaşılmaması gerektiğini vurgulayarak, bu tür önemli adımların mali dengeyi sağlama çabalarını aksatmaması gerektiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, ev kadınlarına yönelik prim desteği konusunu orta vadede detaylı bir şekilde ele alacaklarını belirtti. Konunun bütçe disiplinine bağlı olduğunu ve enflasyon hedeflerini tutturduktan sonra refah artışının gerçekleşeceğini söyledi. Bu refah artışının ardından her şeyin daha iyi bir hal alacağını ifade etti.

İş Kanunu'yla ilgili yapılan toplantıya da değinen Bakan Işıkhan, işlemeyen maddelerin azaltılması gerektiğini belirtti. İş Kanunu'nda yer alan 19 kanunun, zaman içinde geçerliliğini yitiren maddeler içerdiğini ve bunların azaltılması yönünde adımlar atılacağını ifade etti. Ayrıca, iş Kanunu'nda yapılacak düzenlemelerin basın çalışanlarını da kapsayacak şekilde, temel hakları koruyan çağdaş bir yapıya sahip olacağını belirtti. Ancak, bu düzenlemelerin hazırlanması için henüz bir takvim olmadığını, şu anda sadece ön görüşmelerin gerçekleştirildiğini açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.