O bölgede haldır haldır petrol aranacak ‘Bakan Bayraktar resmen duyurdu

O bölgede haldır haldır petrol aranacak ‘Bakan Bayraktar resmen duyurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar o bölgede petrol aranması için 42’nci sondaj çalışmalarının başladığını aktardı.

Türkiye’de petrol arama faaliyetleri son sürat devam ediyor. Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar sosyal medya hesabından Gabar’da yeni sondaj çalışmalarının başladığını duyurdu. Bakan Albayrak 42’nci sondaj çalışmalarının yapıldığı Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahasında yapılan çalışmaların detaylarını aktardı.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Bayraktar, Yerlileştirme hedeflerinin doğrultusunda geliştirilen sondaj kulesi “Koca Yusuf TP1500” Gabar’daki Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarının başladığını resmen duyurdu.

fdvxhmjxwaesjlv.jpg

GABAR'DA GÖREVE BAŞLADI

Yaptığı paylaşımda sondaj çalışmalarının detayları da aktarıldı. Yerli ve milli imkanlarla geliştirildiği belirtilen “Koca Yusuf TP1500” sondaj kulesi Gabar’da petrol çıkarmak için göreve başladı.

gabar-petrol-1963737.jpg

Şehit Aybüke Yalçın Petrol Sahası 42’nci kuyuda yapılan çalışmalarda belirtilen sondaj kulesinin yüksekliği 43,2 metre olarak belirtildi. Öte yandan petrol arayacak sondaj kulesinin kapasitesinin 5 bin metre olduğu kaydedildi.

Bakan Bayraktar’ın paylaştığı detaylar içerisinde sondaj kulesinin 1500 HP kanca gücü olduğu ifade edildi.

adsasdasdadasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.