Yeni ölümcül virüs için alarm verildi 'Yüzde 100 öldürme oranına sahip'

Yeni ölümcül virüs için alarm verildi 'Yüzde 100 öldürme oranına sahip'
Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, Çinli bilim insanları tarafından Covid-19 benzeri ölümcül bir virüs üzerinde deneyler yapıldığı ortaya çıktı.

İddialara göre, virüsün 2017 yılında Covid salgını öncesinde keşfedildiği belirlendi ve fareler üzerinde yüzde 100 öldürme oranına sahip olduğu tespit edildi.

Corona Virüs Hakkında Bilinmesi Gerekenler

ÖLÜMCÜL VİRÜS "GX_P2V" OLARAK ADLANDIRILDI

Çinli bilim insanları tarafından yürütülen çalışmada ortaya çıkan ölümcül virüs "GX_P2V" olarak adlandırıldı.

Bu virüs, laboratuvar ortamında genetik olarak insanlara benzeyecek şekilde tasarlanmış farelerin beyinlerini hedef aldı. Farelerin enfekte olduktan sadece sekiz gün sonra öldüğü belirlenirken, bilim insanları virüsün fareleri bu kadar hızlı öldürmesine şaşırdıklarını ifade etti.

Covid - 19 Bilgilendirme Paneli

KEMİKLERE, GÖZLERE, SOLUK BORUSUNA KADAR BULAŞIYOR

Araştırma ekibi, ölen farelerin vücutlarını analiz ettikten sonra virüsün akciğerlere, kemiklere, gözlere, soluk borusuna ve beyine bulaştığını tespit etti. Virüs kaynaklı beyin enfeksiyonu hayvanları öldürecek kadar şiddetliydi.

Pekin Kimyasal Teknoloji Üniversitesi'nin açıklamasına göre, GX_P2V virüsü "Sars-CoV-2"ye benziyordu ve 2017 yılında Covid salgını öncesinde keşfedilmişti. Araştırmacılar, bu durumun virüsün insanlara yayılma riskini vurgulayarak SARS-CoV-2 ile ilişkili virüslerin patojenik mekanizmalarını anlamak için benzersiz bir model sağladığını ifade etti.

ABD: Covid-19'e neden olan yeni virüs soyu takibe alındı | Euronews

Uzmanlar, bu tür deneylerin kontrolsüz bir şekilde ilerlemesi durumunda ciddi sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.