Covid aşılarında korkutucu gelişme ‘İnsanlar için uygun değil’

Covid aşılarında korkutucu gelişme ‘İnsanlar için uygun değil’
Covid virüs aşılarına dair uzman isim flaş bir iddiada bulunarak çağrıda bulundu.

Resmi kaynaklardaki verilere göre dünya genelinde 7 milyon kişinin ölümüne sebep olan corona virüsü salgınının etkisi gittikçe büyüyor.

Son zamanlarda birçok ülkede grip ve influenza ile birlikte hızla yayılan ve insan sağlığını tehdit eden corona virüsü salgınını gittikçe artıyor. New York, California, Illionis ve Massachusetts'teki hastaneler maske zorunlu hale getirildi.

HASTANELERDE YOĞUNLUK YAŞANIYOR

New York Sağlık Komiseri Dr. Ashwin Vasan, WABC TV'de gerçekleştirdiği röportajda Şehirdeki 11 kamu hastanesi, 30 sağlık merkezi ve 5 bakım evinde maske zorunluluğu getirildiğini belirtti. Vasan, sağlık çalışanlarını korumak amacıyla bu adımın atıldığının altını çizdi. Son verilere göre ABD genelinde vaka sayısı önceki haftaya göre yüzde 16 artış kaydedildi. Chicago'daki Rush Üniversitesi de aynı açıklamalarda bulunarak bekleme bölümü de dahil olmak üzere kampüsün bazı alanlarında hastaların, refaketçilerin ve çalışanların maske takmasına zorunlu hale geldiğini açıkladı.

covid-21.jpg

BIONTECH AŞISI HAKKINDA ÇARPICI İDDİA

Florida'nın sağlıktan sorumlu bakanı Dr. Joseph Ladapo ise corona virüsü aşılarıyla ilgili korkutucu bir açıklamaya imza attı. Ladapo, kullanılan aşıların insan DNA'sına kalıcı olarak entegre olabileceğine dair çürütülen iddialara değinerek Covid aşılarının kullanımının durdurulmasına yönelik yetkililere seslendi.

UZMAN İSİMLER LADAPO’YU YALANLADI

Dr. Joseph Ladapo, Florida Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen açıklamada aşıların insanlarda kullanım için uygun olmadığı vurgulandı. Federal sağlık yetkilileri ve diğer uzmanlar ise Dr. Ladapo'nun aşılarla ilgili hatalı yorumlarına karşı çıkmıştı. Gıda ve İlaç İdaresi Çarşamba günü yaptığı paylaşımda "kalıntı DNA'nın dizilimi veya miktarıyla ilgili herhangi bir güvenlik endişesi" olmadığını açıkladı.

covid-412.jpg

Corona virüsü salgınıyla baş etmek için geliştirilen Pfizer'ın Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin'in kurucu ortakları arasında olduğu BioNTech'le yaptığı ve Moderna'nın aşılarında mRNA teknolojisine yer verilmişti.

Salgının en yoğun olduğu zamanda Florida eyaleti aşı karşıtı bir tutum içinde olmuştu. 2021'de Cumhuriyetçi Vali Ron DeSantis tarafından getirilen Dr. Ladapo o dönemde de aynı açıklamalarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.