Bu karışım birçok hastalığı kökünden kurutuyor 'Bir bardağı kaya gibi yapıyor'

Bu karışım birçok hastalığı kökünden kurutuyor 'Bir bardağı kaya gibi yapıyor'
Sadece 2 bardağı ile çoğu hastalığa derman oluyor. Uzman isim tarifi vererek açıkladı.

Son zamanlarda yaşanan hava değişimleri hastalıkları beraberinde getiriyor. Grip vakalarında artışlar rekor kırıyor. Hastanelerde ise yoğunluklar yaşanıyor.

Gribi ayakta atlatan bazı kişiler ise vücut savunmasını arttırmak amacıyla aktarlara yöneliyor. Bu noktada aktarlarda yoğunluklar yaşanıyor.

Eskişehir’de aktarlık yapan Koray Özkılıç, hastalıklara yakalanmamak için etkili olan bir bitkisel yöntemi açıkladı. Özkılıç, faydaları saymakla bitmeyen kış çayının düzenli tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Grip gibi hastalıkları dışında uykusuzluk problemine iyi geldiği ve vücudu rahatlattığı bilinen kış çayına talep gittikçe arttığını belirten Özkılıç, günlük 2-3 bardak tüketilmesini önerdiği bitkisel karışımın şeker yerine balla tatlandırılmasının altını çizdi.

aw110584-01.jpg

“MİKROPLARI KURUTUYOR”

Koray Özkılıç, soğuk havalarda kış çayı tüketiminin özellikle hızlandırılması gerektiğini belirtirken, Kış çayının içindeki bitkiler sayesinde vücudun savunması artacağına ve antioksidan özelliği ile gribal mikrobuna karşı devrilmeyi engelleyeceğini söyledi. Bu çayı düzenli olarak kullanılmasının gerektiğini vurguladı. Kış çayının içerisinde karanfil ve tarçın olduğunu aktaran Özkılıç, iki ürünün de mikropları kuruttuğunu açıkladı. Özkılıç, Zerdeçal, zencefil ve havlıcanın da kış çayının içinde olduğunu söyledi. Özkılıç, “Bunlar otomatikman çoğu mikrobu yok eder. Doğu bölgesindeki insanlar hava sıcaklığı eksi 20’lerin altına iniyor diye özellikle bu çayları sobalarının üstünde çok görürüz. Bu sayede vücudun direnci artıyor. Vücut direncini de arttıran kış çayımızın vitamin oranı yüksek. İçerisinde yaklaşık 17-18 çeşit bitki bulunuyor” dedi.

aw110584-03.jpg

“2 BARDAĞI YETİYOR”

Soğuk havalarda çoğu hastalığa şifa olan kış çayını bir defa demledikten sonra diğer gün yenisi ile değiştirmek gerekiyor. 1 ila 2 bardak Kış çayı içiminin, uykusuzluk problemine iyi geldiğini aktaran Özkılıç, vücudun dinlendiğini ve rahatlattığının altını çizdi. Kış çayını balla tatlandırmanın daha sağlıklı olduğunu da Özkılıç, belirtti. Özkılıç, “Şu anda talepler yoğun çünkü maalesef toplu taşımada maske ile dezenfektan kullanılmadığından ve insanların vücudu savunmasız olduğundan çok çabuk hastalık kapıyor. Vatandaşlar da bunun çaresini ister istemez kış çayında arıyorlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.