Cildi bu şekilde olanlar dikkat 'Tüm organlara zarar veriyor'

Cildi bu şekilde olanlar dikkat 'Tüm organlara zarar veriyor'
Uzman isim tek tek uyardı. Cildi bu şekilde olanlara çok kritik uyarılarda bulundu.

Cilt sağlığı pek çok kişi tarafından önem verilse de bazen kırışıklıklar sıkıntı oluşturabiliyor. Bu noktada uzman isimlerin kritik uyarıları dikkat çekiyor.

Cilt sağlığı konusunda uzman olan Op.Dr.Leyla Arvas, yıpranmış veya sağlıksız bir cildin birçok hastalığa neden olabileceğinin altını çizdi.

CİLDİN TÜM VÜCUTA ETKİSİ

Cilt, bir kişinin genel sağlık durumunu yansıtabilir. Ciltte yıllar geçtikçe pigment ve kollajen üreten hücreler yaşlanır veya ölür. Bu durumda cildin daha ince, eşitsiz tonlu ve elastikiyetini kaybetmesine sebebiyet verir. Fakat çevresel faktörler, özellikle UV ışığı, cilt yaşlanmasının yüzde 80'inden fazlasını kapsayabilir. Bununla birlikte, yaşla birlikte ciltte kimyasal değişiklikler de gerçekleşir ve genel sağlık üzerinde derin etkilere neden olur.

kombine-kirisiklik-tedavisi.jpg

“HASTALIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR”

Plastik,Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op.Dr. Leyla Arvas, ciltteki kimyasal değişikliklerin mekanizmasının genç ve sağlıklı bir insanda, bağışıklık sistemi düzenli bir şekilde hasarı onarmak, enfeksiyonları uzaklaştırmak ve sağlığı korumak için çalıştığını belirtti. Arvas, yaşla veya sağlık sorunlarıyla birlikte, bu inflamatuar tepkiler belirli bir kritik eşiği aşabileceğine değinirken, sağlıklı hücreleri yok eden ve zarar veren güçlü kimyasal maddelerin salınmasına da yol açabileceğini açıkladı. Cildin, bu noktada devreye gireceğini aktaran Arvas, son araştırmalarda; kırışık, hastalıklı veya hasarlı cildin bu inflamatuar sistemin bir parçası haline geldiğini söyledi. Daha fazla hasara ve iltihaplanmaya neden olan kimyasal maddeleri salgıladığının da gösterildiğini Arvas, belirtti. Arvas, “Bu kimyasallar, ciltteki kollajen ve elastini bozarak cildin daha fazla incelmesine, kırışıklıklara ve elastikiyet kaybına neden olabilir. Ayrıca, cildin bariyerini bozarak su kaybını artırabilir ve stres faktörlerine karşı daha duyarlı hale getirebilir.” ifadelerini kullandı.

Cildin sadece estetik bir öneme sahip olmadığını aktaran Arvas, ciltten salınan kimyasallar, kan dolaşımına karışarak diğer dokulara zarar verebileceğini belirtti. Arvas, Sistemik inflamasyon ciltteki kimyasalların kalp, beyin ve diğer organlara zarar verebileceği tamamen farklı organlara ulaşabileceğini de söyledi.

yaslanma.jpg

“CİLDİNİZİ KORUYUN”

Sonuç olarak, cilt sağlığı ve hastalıklar arasında bir ilişki olabileceğine değinen Arvas, yıpranmış veya sağlıksız cilt, çeşitli hastalıkların riskini artırabileceğini belirtti. Arvas, ancak cildi korumak ve sağlığı iyileştirmek için önlemler alınabileceğini söyledi. Op.Dr. Leyla Arvas, güneşten korunma ve nemlendirme gibi basit önlemlerin cilt sağlığını korumak için önemli olduğunun altını çizdi. Arvas, “Cildinizin vücudun geri kalanına nasıl etki edebileceğini göz önünde bulundurarak, cildinizi korumanın genel sağlığınıza olumlu katkılar sağlayabileceğini unutmayın.” söyleminde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.