Cep telefonu alacaklar dikkat 'Uzmanı kritik uyarılarda bulundu'

Cep telefonu alacaklar dikkat  'Uzmanı kritik uyarılarda bulundu'
Artan enflasyon, Döviz kuru birçok ürünün fiyatını etkiliyor. Fiyatı etkilenen ve Döviz kurunun artmasıyla beraber doğrudan zamlanan ürünlerin başında da cep telefonları geliyor.

Artan cep telefonu fiyatları nedeniyle vatandaş temiz ikinci el cep telefonlarına yöneliyor. Ama uzmanından bu konuyla ilgili önemli uyarılar geldi.

es6nadwwsaefyii.jpg

NTV’de yer alan habere göre; İkinci el telefon alımları şuan zirvede seyir ederken aynı zamanda tehlikede saçıyor. Bu tehlikelerin başında uygun olmayan parçaların kullanılması var. Uygunsuz parçaların kullanılması da vatandaşların aldığı ikinci el telefonda güvensizlik yaratıyor.

UZMANLAR, DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALARA TEK TEK DEĞİNDİ

Türkiye’de her yıl ortalama 11 milyon cep telefonu satılıyor. Cep telefonu sektör temsilcileri, ikinci el cep telefonu alan vatandaşların risklerden korunması için lisanslı yenileme merkezlerinden yapılması gerektiğinin altını çizerek vatandaşları uyardı.

cep-tele.jpg

İkinci el cep telefonu satışı olan internet sitelerinden satın alınan telefonların içerisine yerleştirilmiş olan herhangi bir yabancı madde vatandaşların verilerini ele geçirebilir, dolandırılabilir ve dinlenebilirsiniz.

Bu nedenle en güvenli yolun lisanslı satış mağazalarından ikinci el cep telefonunu almak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.