Masum görünüyor ama sağlığa darbe vuruyor 'Zararını duyan bir daha ağzına sürmeyecek

Masum görünüyor ama sağlığa darbe vuruyor 'Zararını duyan bir daha ağzına sürmeyecek
Özellikle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi, sağlığı tehdit ediyor. Sıcak sıcak içilse de uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilmiyor.

Lezzetiyle evde yapılan doğal çorbaları aratmayan, pratik hazırlanma şekliyle sofralarda yerini alan hazır çorbalar, adeta zehir saçıyor. Masum görüntülerinin altında yatan sağlıksız yapılarıyla vücut sistemini olumsuz etkileyen hazır çorbaları evinize sokmamalısınız.

post-1664868437-7206-corba.webp

UZMANLAR SODYUM ORANLARINA DİKKAT ÇEKİYOR

Hazır çorbalar, lezzetli ve çeşitli olmaları sebebiyle pek çok kişi tarafından tercih ediliyor. Ancak sağlık açısından değerlendirildiklerinde aslında ağzınıza sürmemeniz gereken yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alıyorlar.

Uzmanların hazır çorbalarla ilgili uyarıları sodyum miktarlarında yatıyor. Bir hazır çorbanın içerdiği sodyum oranı, evde kendi damak zevkinize göre hazırlayıp istediğiniz kadar tuz atabildiğiniz çorbalardan daha fazladır.

i.webp

Kalp ve damar sağlığını düşünenlerin evde kendi çorbalarını yapmasının gerektiğini söyleyen uzmanlar ayrıca Çin tuzuna karşı uyarıyor. Bağımlılık yapan bu madde, az oranda hazır çorbalarda da bulunabiliyor.

YÜKSEK TANSİYONA DİKKAT

Pratik olduğu için tercih edilen hazır çorbaları çok nadir tüketmek ya da hiç eve sokmamak öneriliyor. Sodyum oranları yüksek olan bu çorbaların yüksek tansiyona sebep olmaları, en önemli sorun olarak karşımıza çıkıyor.

728xauto.webp

Trans yağ içeren hazır çorbalar da kalp sağlığı için yüksek oranda risk teşkil ediyor.

KATKI MADDESİ İÇERİYOR

Ayrıca hazır çorbalar “kesinlikle tüketmeyin” denilen paketli gıdaların başında geliyor. Raf ömürlerinin uzatılması için içerisine konulan katkı maddeleri, sağlığa oldukça zararlı. Midenin rahatlayıp daha kolay sindirim sağlaması için ana yemek öncesi içilmesi tavsiye edilen çorbalar doğal olmadığı zaman vücudun tüm sistemini olumsuz yönde etkileyecektir.

3a7283b836eba4dc2de7de9e87ad5708.jpg

Tüm bu zararlarını göz önünde bulundurarak hazır çorbalar yerine evde kendi yaptığınız doğal içerikli çorbaları tüketebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.