Sadece birkaç damlası ayak mantarını bitiriyor 'Karbonatla birlikte kullanılınca'

Sadece birkaç damlası ayak mantarını bitiriyor 'Karbonatla  birlikte kullanılınca'
Ayak mantarı bulaşını önlemek için deneyebileceğiniz bulaşa karşı etkili bir alternatif tedavi yöntemi olan karbonatı bir de böyle uygulamayı deneyin

Ayaklarınızda kaşıntı ve döküntü varsa ayak mantarı taşıyıcısı olabilirsiniz. Uzmanların ifade ettiğine göre insandan insana ortak kullanım alanları vasıtasıyla da çok kolay bir biçimde bulaşabilen ayak mantarı, kişisel hijyenine dikkat etmemenizden kaynaklı olarak da yaşanabilmektedir. Yaz mevsiminde ayaklarınızın sık terlemesi sonucunda kullanılan eşyaların hijenine ve kullanım süresine gerekli özeni göstermemek başlıca sebepleri arasında yer almaktadır. Kış aylarında ise ayakların sürekli kapalı kalması, ayağı sıkan çoraplar giyilmesi ayak mantarına sebep olabilmektedir.

MANTAR TEDAVİSİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Tekrarlayan kaşıntılar,kırmızı döküntüler rahatsız edici olmakla birlikte, ayak bölgesinde kokuya da sebep olur. Uzmanların ifade ettiğine göre tedavi süreci mantarın yayılımına ve hastanın öyküsüne göre değişmektedir. Öte yandan uzmanlar mantar tedavisi için kullanılan ilaçların doktor gözetiminde bırakılması gerektiğine aksi halde tedavinin yarım kalarak mantarın tekrarlamasına sebep olabileceğinin de altını çizmektedir.

DOĞAL YÖNTEMLERLE ÇÖZÜLEBİLİR Mİ?

Birçok alanda içeriğinden faydalanılan sirkenin mikrop kırıcı özelliği ve PH dengeleyici olması ayak bakımında da kullanılmasını sağlıyor. Karbonatlı ve sirkeli su içerisinde ayağınızı bir süre dinlendirmek olası efeksiyon bulaşlarını önleyerek ayaklarınızı koruyor. Eğer sirke kullanmak istemiyorsanız aroma terapi için kullanılan yağlardan da fayda elde edebilirsiniz. Mantardan etkilenen bölgeyi temizleyerek başlayın. Seçtiğiniz esansiyel yağı tırnağa saf olarak uygulayın. 10 ila 20 dakika arasında bekletin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.