Ispanağı sakın böyle tüketmeyin 'Adeta zehir saçıyor'

Ispanağı sakın böyle tüketmeyin 'Adeta zehir saçıyor'
Ispanağı tüketirken bu kurallara mutlaka dikkat edin zehirlenmelere yol açabilir.

Ispanak, içerdiği güçlü mineral ve vitaminlerle vücudu güçlendiren bir bitki olarak bilinir. Ancak, ıspanağın doğru tüketilmemesi besin değerlerinin kaybına ve bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Ispanağın doğru tüketim şekilleri oldukça önemlidir. Kolay yetişen bir bitki olan ıspanak, antioksidan ve flavonoid içeriğiyle sağlık açısından birçok fayda sağlar.

SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN

Sağlık açısından çok yararlı olan ıspanak çiğ tüketilince adeta zehir saçıyor. Bir bardak taze ıspanak suyu, vücudunuzun kaldırabileceği oksalat bileşiğinin 8-10 katına kadar çıkabiliyor. İnsan vücudundaki kalsiyuma bağlanarak böbrek taşlarında ve safra kesesindeki taşlarda kireçlenmeye neden olabiliyor. Oksalik asidin böbrekte taş oluşumuna neden olduğu biliniyor.

Ayrıca, bağırsak sağlığı sorunlarına, hazımsızlık, ishal, gaz şişkinliği, şişkinlik, kabızlık ve irritabl bağırsak sendromu gibi sorunlara yol açabilir. Kadınlarda göğüs dokularında birikerek sağlık sorunlarına neden olabilir.

BESİN DEĞERİ BÖYLE ARTIYOR

Ispanağın zararlı etkilerini hafifletmek için ıspanağın kaynatılması veya haşlanması önerilir. Bu, besin değerini artırırken oksalat seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir. Ancak, ıspanağı aşırı pişirmemek önemlidir, aksi takdirde besin içeriği kaybolabilir. Taze ıspanak suyu veya smoothie yerine ıspanağı çorba gibi kaynatılmış şekilde tüketmek, sağlık açısından daha güvenli bir seçenektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.