Her gün yiyenin hafızası zehir gibi oluyor 'Beyin sağlığı için daha iyisi yok'

Her gün yiyenin hafızası zehir gibi oluyor 'Beyin sağlığı için daha iyisi yok'
Yaşa bağlı olarak gerilemeye başlayan beyin fonksiyonlarını ilk günkü halinde tutmak için tek bir yiyecek yeterli oluyor.

Beyin fonksiyonlarının doğru çalışması vücudun tüm sistemleri üzerinde etkilidir. Beyni ve hafızayı güçlendirecek tek yiyecek, faydalarıyla şaşırtıyor. O halde ne tüketmeniz gerektiğini öğrenmek ister misiniz?

TÜM ORGANLAR İÇİN ÖNEMLİ

Beyin sağlığını korumak, tüm organların düzgün ve olması gerektiği gibi çalışması için önemlidir. Tek bir organın bu denli sistemi desteklemesi, yaşlanırken korunması gereken temel organ olarak ön plana çıkmasını da sağlıyor.

adobestock-189632758-min-scaled.jpg

Beynimizin daha sağlıklı bir şekilde çalışması için birkaç yararlı besin bulunur. Bunların arasında en önemlilerinden biri bademdir. Badem tüketmek, hareket ve düşünce kabiliyetimizi geliştirecek beyinsel fonksiyonlarımızın beslenmesine sebep olur.

İÇERİĞİNDEKİ SAĞLIKLI YAĞLAR BESLİYOR

Badem tüketmenin beyne iyi gelmesinin temel nedeni omega 3 yağ asitleri, folik asit ve E vitamini içeriğidir. Beyni besleyip geliştiren sağlıklı doymamış yağların katkısı önemlidir.

i-001.webp

Sağlıklı bir beynin yanı sıra, yaş ilerledikçe gerileyen bilişsel beceriler, badem tüketimiyle birlikte yavaşlar ve beyin sağlığı daha uzun süre korunur. Hafıza ve zihinsel becerilerin güçlenmesi unutkanlığın önüne geçer

ALZHEİMERA KARŞI KORUR

Beyin işlevlerini koruyan badem, antioksidan içeriği sayesinde beyin hücrelerini de koruyup destekler. Ayrıca uzmanlar, Alzheimer’a karşı koruyan E vitamini içeriğiyle de bademin mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

whatsapp-image-2024-01-08-at-15-40-50-1.jpeg

Vitamin, protein, doymamış sağlıklı yağ ve lif içeriğiyle badem tüketmek, bedensel sağlığı da beyinle birlikte korur.

KAS VE SİNİR HASTALIKLARI ÖNLENİR

Bedenin kas ve sinir sistemiyle ilgili işlevini badem tüketerek koruyabilirsiniz. Kalp ritmini de dengede tutan bu yiyeceğin kötü kolesterol olarak bilinen LDL seviyelerini aşağı çekmesi de iyi özelliklerinden biridir. Bunun için her gün bir avuç fındık tüketmek oldukça etkilidir.

comida-de-almendras-vs-harina-de-almendras-cual-es-la-diferencia-y-como-se-debe-usar-cada-una.jpg

KİLO VERMEDE ETKİLİDİR

Badem, tok tutma konusunda iyi bir göreve sahip olan yiyeceklerdendir. Gün içerisinde ara öğünlerde abur cubur tüketmek yerine sadece birkaç tane badem yerseniz hem tıkınma alışkanlığınızı bırakabilirsiniz hem de ara öğünleriniz küçülür.

maxresdefault.jpg

Geniş hacimli zararlı yiyecekler tüketmek yerine bir miktar bademle tok kalmak bedeninizin zamanla hafiflemesini sağlar ve kilo verme sürecinizi etkili bir şekilde tamamlarsınız. Aynı zamanda kan şekerini de dengeleyen bademin magnezyum açısından faydalı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.