Milyonlarca kişinin evinde bulunan ölümcül tehlike 'Farkına varmadan buram buram zehir soluyoruz'

Milyonlarca kişinin evinde bulunan ölümcül tehlike 'Farkına varmadan buram buram zehir soluyoruz'
Günlük hayatta ev hanımlarının sık sık kullandığı bazı malzemeler Dr. Mehmet Öz’e göre ölümcül sonuçlar doğurabiliyor.

Günlük hayatta ev hanımlarının sık sık kullandığı bazı malzemeler Dr. Mehmet Öz’e göre ömürden en az 10 yıl aldığı belirtiliyor.

Çoğu kişinin Evinde kullandığı ve zararsız görünen bazı ürünler aslında insan sağlığına karşı ölümcül boyutu gözlerden kaçıyor. Faydalı olduğu düşünülen maddelerle temas etmek, solumak ve çevrede bulundurulursa sağlık açısından zararı büyütüyor.

NPE İÇEREN DETERJANLAR

Nonilfenol etoksilat olarak bilinen kimyasal madde, pek çok ürünün içeriğinde bulunuyor. Özellikle çamaşır deterjanı, şampuan ve temizlik malzemelerinde bulunan bu madde, bireylerin hormonlarında ciddi zarara neden oluyor. Nonilfenol etoksilat, adet döngüsünü bozmaya ve üreme sisteminin bozulmasına sebep olurken, kişilerde oluşan düşük sperm sayısı bu maddeye fazla maruz kalmaktan dolayı olabiliyor. Bu sebeple kişisel bakım ve temizlik ürünlerinin içeriğine dikkat edilmesi gerekiyor.

nonilfenol-etoksilat.jpg

NAFTALİN TOPLARI

Dr. Mehmet Öz'ün belirttiği bir diğer zarar veren malzeme ise naftalin topları oldu. Lavabolara, banyolara hoş koku yayan bu ürünler herkesin evinde bulunuyor. Ancak göründüğü kadar masum olmayan naftalin ürünü, içeriğinde kanserojen madde barındırıyor. Evin içerisinde bulundurmak ise ölümcül sonuçlara neden olabilir. Banyo, tuvalet ve lavabolarda kullanmak için naftalin topu yerine lavanta keseri tercih etmenin daha sağlıklı olacağı belirtiliyor.

naftalin.jpg

CAM TEMİZLEME MALZEMELERİ

Cam temizleme malzemeleri içeriğinde barındırdığı kimyasallar sebebiyle insan sağlığını tahrip ediyor. Birçok cam temizleme ürünü, içeriğinde amonyak bulunurken solunmasının ardından solunum sistemi tahrişine sebep oluyor. Bazı cam temizleyicilerde kullanılan parfüm ve renklendiriciler, ciltte alerjik reaksiyonlara veya hassasiyete sebep oluyor. Cam silerken temizlik ürünlerine temas etmek ve solumak bu tür problemleri doğurmak için yetiyor. İçerisindeki asit ve baz dengesi zamanla cilt problemleri olabilir. Bu tür maddeler cilde, gözlere ve solunum sistemine zarar vererek ölümcül olaylara neden olabilir. Evde bulundurulan bu malzemeler yerine daha doğal seçenekleri kullanmak daha doğru olacak.

BÖCEK İLAÇLARI

Böcek ilaçları, evlerde ve çevredeki alanlar için kullanıldığında gözle görülmese de zararlı maddeler dışarıya salar. Bu da kimyasalların solunarak vücuda girmesine sebep olur. Kokusuz versiyonları ne kadar zararsız görünse de vücudu olumsuz yönde etkiliyor. Böcek ilaçları, çocuklar ve evcil hayvanlar için özellikle ölümcül olabilir. Bu nedenle bu tür kimyasalları saklarken ve kullanırken dikkat edilmesi gerekir. Bunun yerine doğal ürünler kullanarak böcek problemlerinden kurtulmak daha mantıklı olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.