Tuvalette sakın bunu yapmayın! Güvenli sanılıyordu meğer çok zararlıymış

Tuvalette sakın bunu yapmayın! Güvenli sanılıyordu meğer çok zararlıymış
Umumi tuvaletlerde mikrop kapmamak için klozet üzerine serilen tuvalet kağıtları ciddi tehlike barındırıyor.

Evlerimizde, misafirliğe gittiğimizde veya umumi tuvaletleri kullanmamız gerektiğinde kendimizi güvenceye almak için klozet kenarına serdiğimiz tuvalet kağıtlarının hastalık saçması büyük şaşkınlık yarattı. Üstelik zararı veren bu tuvalet kağıtlarına oturmak değil…

tuvaletkagidi1.webp

UMUMİ TUVALETLERİ KULLANMAK ZORUNDA KALIRSANIZ DİKKAT!

Klozetler ve kapakları, hijyeninden şüphe duyulan zeminlerdendir. Halka açık yerlerde bu yüzden tuvalete gitmeyi kimse istemez ancak mecbur kalındığında bu tuvaletler en güvenilir şekilde kullanılmaya çalışılır. Tuvaletteki klozetlerin üzerine peçete veya tuvalet kağıtları sermek de bu nedenle tercih edilir ve klozetlerin bu yolla güvenli hale getirildiği düşünülür. Ancak bu tamamen söylentidir. Çünkü uzmanlar bunun çok tehlikeli olduğunun altını çiziyorlar.

tuvaletkagidi3.webp

Klozetler uzmanlara göre üzerlerinde bakteri tutunmayacak şekilde üretiliyor. Öte yandan yapılan araştırmalar sonucunda klozetlerden cinsel yolla bulaşan hastalıkların ve idrar yolu hastalıklarının bulaşma riski çürütüldü. Ancak bu durum klozetlerin hijyenik oldukları anlamına gelmiyor ve uzmanlar bu noktada uyarılarını keskinleştiriyor ve “tuvalet kağıdı sermeyin” deniliyor.

DERİ KORUYUCU KALKAN GÖREVİNDE

Güvenli olması açısından klozet kenarına serilen tuvalet kağıtları aslında mikrop saçıyor. Ayrıca vücut derimiz koruyucu bir bariyer görevi görerek mikropları tenimizden uzak tutuyor. Yani direkt klozete oturulduğunda derimiz mikroplara karşı koruyor. Ancak birden fazla kişinin kullanmak durumunda kaldığı tuvaletlerde sifona her basıldığında etrafa mikroplar saçılıyor, bu mikroplar tuvalet kağıtlarıyla da taşınıyor.

tuvaletkagidi2.jpg

Tuvalet kağıtlarının klozet kenarına serilmesi sonucu korunduğumuzu düşünsek de aslında ellerimizle dokunduğumuz tuvalet kağıtları mikrobun ellerimize taşınmasına neden oluyor. Bu yolla ellerimize bakteri bulaşabiliyor. Bunun için tuvaletten çıktıktan sonra bol bol elleri yıkamak ve en az 20 saniye boyunca elleri sabunla köpürtüp daha sonrasında durulamak öneriliyor.

s-48ccfac3a1a67178d3236f972f03edb0729ef888.webp

BAĞIRSAK KANSERİNDE ARTIŞ GÖRÜLÜYOR

Öte yandan bağırsak kanseri tüm dünyada hızla artıyor. Yaygınlaşan önemli kanser türlerinden biri olan bağırsak kanserini önlemek için uzmanlar bazı beslenme ve tuvalet alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini vurguluyorlar.

Sürekli kabız olmak ve kronik kabızlık problemine çare bulmamak bağırsak kanserine neden olabiliyor. Ayrıca oturma pozisyonu kabızlığa neden oluyor. Uzmanlara göre en iyi dışkılama yöntemi çömelerek, alaturka tuvaletlerdeki pozisyonla gerçekleşiyor. Bu sayede tuvalete çıkmaya yarayan kaslar gerektiği gibi çalışıyor ve kabızlık probleminin oluşma ihtimali azalıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.