Her sabah yediği o besin ciğerini adeta çürüttü: Doktora gidince farkına vardı

Her sabah yediği o besin ciğerini adeta çürüttü: Doktora gidince farkına vardı
Her sabah kahvaltıda pratik olduğu için o besini tüketiyordu ancak doktorluk oldu.51 yaşındaki adam gerçeği doktorda öğrendi.

Beden ve zihinsel işlevlerinizin sağlıklı bir fikirde devam edebilmesi için beslenme rutinimizin düzenli olması ve sağlıklı besinler içermesi şarttır. Kahvaltı, güne başladığınız öğün olması gerekçesiyle, besin değeri yüksek ürünlerden oluşması, beden ve zihin sağlığınızın gün içerisinde daha aktif ve sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak verecektir.

HAZIR BESİN TÜKETİMİNDE AŞIRIYA KAÇILMAMALI

Sabah kahvaltısını pratik bir şekilde aradan çıkarabilmek için tüketilen paketli gıdaların, sağlığınıza zarar vermemesi açısından ölçüsüne dikkat etmek gerekmektedir.Son dönemde gittikçe yayılan fastfood kültürü obezite başta olmak üzere bir çok hastalığa da zemin hazırlamaktadır.

GÜNDEM OLDU

Her sabah kahvaltıda, zaman kazanabilmek için mısır gevreği tüketen 51 yaşındaki adamın başına gelenler sosyal medyada gündem yarattı.Chris Kirk, kolay ve pratik bir kahvaltı biçimi olması sebebiyle her sabah mısır gevreğini tercih ediyordu. Ancak zamandan kazanmak isterken sagligindan olduğundan habersizdi.

Günde ortalama iki kase mısır gevreği tüketen adam, sağlığına yönelik korkutucu gerçeği doktora gittiğinde farketti. Elleri ve ayakları kaşınan adam geceleri uyuyamıyor ve sürekli yorgun hissediyordu.

TESTLER ORTAYA ÇIKARTTI

Doktorların yaptığı kan testi neticesinde sonuçlar karaciğerinde önemli bir sorun olduğu sinyalini verdi. altı ay sonra ise karaciğerinde durumu daha da kötüye gitti
Chris, yüksek ferritin seviyeleri nedeniyle uzmanların günlük beslenmesinden demir içeren gıdaları çıkarması gerektiğini söyledi.
Chris, günlük tavsiye edilen demir miktarının %100'ünü içeren bir tahıl gevreği yediği için karaciğerinde aşırı miktarda demir depoladı. Karaciğer hücreleri mısır gevreği nedeniyle zehirlendi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.