Zeytini sakın böyle tüketmeyin 'Canan Karatay açıkladı' Kısır kalabilirsiniz

Zeytini sakın böyle tüketmeyin 'Canan Karatay açıkladı' Kısır kalabilirsiniz
Prof. Dr. Canan Karatay zeytin ile ilgili gerçeği açıkladı. Yanlış tükettiğiniz takdirde kısır kalabilirsiniz.

Kahvaltı masalarının vazgeçilmezi olan zeytin Türk toplumunun en çok tükettiği gıdalar arasında yer alıyor. En çok tüketilen gıdalar arasında yer alan Zeytin sağlığa birçok faydası bulunuyor.

Uzmanlara göre zeytinin kansere karşı koruma özelliği bulunurken, Göz sağlığını da koruyor. Sağlıklı kemik gelişimi katkı sağlayan zeytin ayrıca kalp sağlığını da destekliyor.

İnsan vücuduna enerji veren zeytinin beyin sağlığını koruması, antioksidan deposu olması, saç ve cilt sağlığını koruması ve sindirim sistemini sağlıklı çalıştırılması gibi birçok sağlığa olumlu etkisi bulunuyor.

thumbs-b-c-3e08070b5163426d5231ad7fbda2353f.jpg

KISIR KALABİLİRSİNİZ

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen zeytinin çok az kişinin bildiği zararları da bulunuyor. Zeytini yanlış tükettiğiniz takdirde sağlığa olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın zeytin ile ilgili yaptığı açıklama ise dikkat çekti. Canan Karatay, zeytinin yanlış tüketildiği takdirde sağlığa zarar verdiğini söyledi.

Karatay zeytinin sudan geçirilip tüketilmesiyle ilgili gerçeği açıkladı. Prof. Dr. Canan Karatay, “sağlıklı, yağlı, kristal kaya tuzlu peynir, zeytin yemezseniz, suya koyup onları tuzunu çıkartıyorum derseniz kısır kalırsınız.” dedi.

image-1080.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.