Kar İstanbul'a giriş yaptı Meteoroloji İstanbul'da kar yağışının kaç gün süreceğini açıkladı

Kar İstanbul'a giriş yaptı Meteoroloji İstanbul'da kar yağışının kaç gün süreceğini açıkladı
Günlerdir uyarısı verilen kar yağışı Trakya üzerinden İstanbul'a giriş yaptı. Sıcaklığın 8-10 derece düşmesi ile birlikte İstanbul'da yarın bazı ilçelerde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. İstanbul genelinde şiddetli rüzgar da kendini hissettirecek.

Tabiri caiz ise İstanbul'da kara kış bugün itibarıyla başladı. Trakya tarafından hareket eden karlı havanın etkisi ile sıcaklıklar birden 8-10 düştü. İlk olarak Çatalca ilçesinde başlayan kar yağışının İstanbul'da kar yağışının iki gün sürmesi bekleniyor. Meteoroloji İstanbul'da kar yağışı alacak kesimleri de açıkladı.

Yarın Kırklareli ve Edirne eksi derecelere düşerken İstanbul'da sıcaklık 3 ila 7 derece arasında değişecek. İstanbul'un özellikle Avrupa kesiminde kar ve karla karışık yağmur bekleniyor. Anadolu yakasında ise karla karışık yağmur bekleniyor.

karistanbul2.jpg

SICAKLIKLAR ANİDEN DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 il için sarı kodlu uyarıda bulunurken İstanbul'a da kar, karlı karışık yağmur ve fırtına uyarısında bulundu. Yarın İstanbul'un bazı ilçeleri dahil olmak üzere, Trakya, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Eskişehir, Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Doğu bölgelerinde sıcaklıklarda değişiklik beklenmezken yurdun kuzeybatı kesimlerinde ise sıcaklık 8-10 derece arasında düşecek.

KUVVETLİ YAĞŞ VE KUVVETLİ FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Bilecik haricinde tüm Marmara, Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Vatandaşlardan sel, su baskını yıldırım düşmesi gibi olaylara karşı tedbirli olmaları istendi. Ayrıca kuvvetli rüzgar Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında hayatı olumsuz etkileyecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.