Meteoroloji'den 23 kent için sarı kod alarmı 'Sağanak yağış fırtına ve kar geliyor'

Meteoroloji'den 23 kent için sarı kod alarmı 'Sağanak yağış fırtına ve kar geliyor'
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 22 Ocak Pazartesi gününe ait hava haritasını yayımladı. İşte yurt genelinde il il hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün güncel değerlendirmesine göre, ülkemizin genelinde bulutlu havanın hakim olduğu bir hava durumu bekleniyor.

Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyi yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şeklinde yağışlar görülecek.

hava.jpg

Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yüksek bölgelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor. Ayrıca, Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görüleceği, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu belirtiliyor.

SARI KODLA UYARILAN ŞEHİRLER:

havaa.jpg

HAVA SICAKLIĞINDA DURUM

Hava sıcaklıklarının iç kesimler ve Doğu Karadeniz'de hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR DA DURUM

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Ancak, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

1.png

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yüksek kesimlerinde kuvvetli ve bazı bölgelerde yoğun kar yağışları beklenmektedir.

Bu durum, ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına, ayrıca çığ tehlikesine neden olabilir. Bu sebeple, bölge sakinleri ve sürücüler, olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

3.png

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Marmara bölgesi ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli, bazı bölgelerde kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir (40-70 km/saat).

Bu durum, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını gerektiriyor. Güvenlik önlemlerine uymak ve açık alanlarda dikkatli davranmak, rüzgarın etkilerini azaltmada önemli rol oynayacak.

4.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.