7 kente geliyor Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm

7 kente geliyor Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm
MGM'nin 5 günlük hava tahmin raporuna göre, Türkiye'nin büyük bölümü soğuk ve yağışlı havaya hazırlanmalı. MGM, 7 il için kar yağışı nedeniyle sarı ve turuncu renkli uyarıda bulundu. Bu illerde kar kalınlığının artacağı ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

Son meteoroloji raporuna göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde kış mevsiminin etkileri sürüyor. Yağmur, fırtına, soğuk ve kar gibi olumsuz hava koşulları yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı iller için fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Ayrıca, yedi il için de sarı ve turuncu renkli kar yağışı uyarısı yapıldı. Vatandaşların hava durumuna göre tedbirli olmaları gerekiyor.

METEOROLOJİ TARAFINDAN UYARILAR

KAR YAĞIŞI UYARISI
Doğu Anadolu Bölgesi'nde yarın akşamdan itibaren etkili olması beklenen kar yağışı, bazı illerde hayatı olumsuz etkileyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van ve Ağrı'nın yanı sıra Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda 12 saatte 10-20 cm kar kalınlığına, Bitlis ve Hakkari ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda ise 20 cm üzeri kar kalınlığına ulaşılacağını duyurdu. Kar yağışının Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtildi. Vatandaşların ve yetkililerin kar yağışına karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

154125.jpg

KAR YAĞIŞI PAZAR AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Bölgede üç gün sürecek olan kar yağışı, 14.01.2024 Pazar günü akşam saatlerine doğru sona erecek. Kar yağışının yoğun ve kuvvetli olması nedeniyle, buzlanma, don, ulaşım aksaklıkları ve çığ riski gibi olumsuz durumlar yaşanabilir. Bu nedenle, dağlık alanlarda ve eğimli bölgelerde bulunan vatandaşların dikkatli ve tedbirli davranmaları gerekmektedir.

FIRTINA UYARISI

BATI KARADENİZ

Batı Karadeniz bölgesinde dün başlayan ve şiddetli rüzgarlara neden olan fırtına, bugün sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın dün öğle saatlerinde batı ilçelerinde, akşam saatlerinde ise tüm bölgede etkili olduğunu bildirdi. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımı aksadı, bazı yerlerde elektrik kesintileri yaşandı. Fırtınanın hızı yer yer 75 km/saat'e ulaştı. Fırtınanın bugün öğleden sonra etkisini kaybedeceği ve rüzgarın yönünün kuzeybatıya döneceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Marmara Bölgesi'nde salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgar, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın (10.01.2024) bugün akşam saatlerine kadar süreceğini duyurdu.

177445.jpg

Güney Ege Bölgesi'nde de salı günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgar, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle bazı feribot seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın Perşembe (11.01.2024) sabah saatlerine kadar devam edeceğini bildirdi.

Kuzey Ege Bölgesi'nde ise salı gününün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgar, 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde etkili oldu. Fırtına nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, fırtınanın (10.01.2024) Çarşamba gece saatlerine kadar süreceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının etkili olacağını duyurdu. Sarı ve turuncu kodla uyarı yapılan iller şunlar: Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van, Şırnak. Bu illerde kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aşabileceği tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.