Yabancının gözüne kestirdiği hisseler belli oldu Günlerdir tek tek topladılar

Yabancının gözüne kestirdiği hisseler belli oldu Günlerdir tek tek topladılar
Borsa İstanbul'da yabancıların göz diktiği şirket hisseleri belli oldu. İşte yabancıların en çok göz diktiği ve en çok satış yaptığı borsa hisseleri listesi...

Borsa yatırımcısının en çok takip ettiği bir konu da yabancı yatırımcının rağbet ettiği borsa hisseleri oldu.

Haftalık ve günlük bazda bakılan yabancı yatırımcı raporuna göre yabancı yatırımcının ilgi gösterdiği hisseler de bazı şirketler etrafında toplanıyor.

İş Yatırım'ın hazırladığı rapora göre yabancı yatırımcının rağbet ettiği hisselerin yukarı yönde hareketlenme olabiliyor. En büyük yabancı yatırımcılardan olan Amerikan yatırım bankası (BOFA) gibi şirketler de Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerden alım yaparak yerli yatırımcının dikkatini çekiyor.

borsayukselis.jpg

YABANCI ORANI DEVAMLI ARTAN HİSSELER

İş Yatırım şirketi tarafından hazırlanan bu raporda, yabancı oranı sürekli artan borsa hisseleri günlük ve haftalık bazda ele alındı.

Günlük bazda yabancı oranı en çok artan hisseler, IHYAY (İhlas Yayın Holding), SANFM (Sanifoam Sünger Sanayi), MACKO (Maçkolik İnternet Hizmetleri) oldu.

Günlük bazda yabancı oranı azalan hisseler ise KZGYO (Kuzugrup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı), VBTYZ (Vbt Yazilim AS), OSTIM (Ostim Endustriyel Yatirimlar ve Isletme) olarak öne çıktı.

YABANCI ORANI DÜŞMEYEN HİSSELER

10 gündür yabancıların ilgisinin düşmediği hisseler ise şöyle sıralandı:

AYCES (Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş), EPLAS (Egeplast Ege Plastik Ticaret ve Sanayi A.Ş), FADE (Fade Gida Yatirim Sanayi Ticaret As), GMTAS (Gimat Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş), OFSYM (Ofis Yem Gida Sanayi Ticaret AS)

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.