Seyyanen zam gitti oransal zam geldi AKP kanadı ek zamdaki ayrıntıyı doğruladı

Seyyanen zam gitti oransal zam geldi AKP kanadı ek zamdaki ayrıntıyı doğruladı
Milyonlarca emekli zamlı maaşların açıklanmasını beklerken seyyanen zam yapılması konusunda büyük hüsran yaşadı. AKP Grup Başkanı Abdullah Güler'den emekli maaşı zamları konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bir açıklama geldi.

Emeklilere ek zam için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışma yaptığını söyleyen AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışma sonucunun haftaya yapılacak Kabine Toplantı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını söyledi.

Abdullah Güler, enflasyon farkına mahkum edilen SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında iyileştirme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir çalışma yürüttüğü bilgisini doğruladı. Güler'in açıklamasına göre karar ise Kabine Toplantısı'nda kamuoyu ile paylaşılacak. Ancak emekliyi bir nebze ayakta tutacak ek zam için yasal düzenlemelerin Ocak ayının üçüncü haftasını bulabileceğini belirtti.

SEYYANEN GİTTİ ORANSAL GELDİ

Memur emeklilerine oranla maaş zamları çok düşük akalan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında yapılacak iyileştirmeye ilişkin soruları yanıtlayan Abdullah Güler, yapılacak ek zamma ilişkin detay da verdi.

Abdullah Güler emeklinin dört gözle beklediği seyyanen zammın oransal olacağını dile getirdi. Güler'in açıklamasına göre kanun taslağında asgari ücret desteğinin 700 lira çıkarılması ve kısa çalışma ödeneği ile ilgili maddemler bulunuyor.

Seyyanen zammın her emekliye eşit oranda yapılmayacağı bilgisi ise emekliler arasında büyük hoşnutsuzluk yaratırken kulisler bu oransal ek zam ile bütün emekli maaşlarının aynı orana getirilmesinin eşitsizlik yaratacağını konuşuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.