Ersan Şen ve İsmail Saymaz net ücreti açıkladı ‘Emekliler nefes alamayacak’

Ersan Şen ve İsmail Saymaz net ücreti açıkladı ‘Emekliler nefes alamayacak’
Ersan Şen ve İsmail Saymaz Sözcü TV’de canlı yayın esnasında emeklilere verilecek olan oran tahminlerine ilişkin net rakamı verdi.

Asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler emeklilere yapılacak olan zamma çevrildi. Bu noktada birçok emekli uzman isimlerin hesaplarını araştırmaya başladı.

Emeklilere verilecek olan zam, 6 aylık enflasyon farkının hesaplanması sonucunda yüzde 37,57 olmuştu. Bu zam oranı pek çok emekliyi mutlu etmemişti. Bazı uzman isimler ise bu zam oranının memura verilecek olan yüzde 50 oranına çekilebileceği belirtildi. Yüzde 50 zam oranı ile birlikte 11 bin TL en düşük emekli aylıkları olacak.

Peki 11 bin TL emekliyi mutlu edecek mi? Ersan Şen ve İsmail Saymaz Sözcü TV’de canlı yayın esnasında emeklilere verilecek olan oran tahminlerine ilişkin konuştu.

emekli-2-001.jpg

ŞEN: EMEKLİLER NEFES ALAMAYACAK

Ünlü hukukçu Ersan Şen, emekli aylıklarına 11 bin TL artış yapılabileceğini belirtirken, “Cumhurbaşkanı emekli ücretlerinde ufak bir dokunuş yapabilir. Fakat Emekliler nefes alamayacak. Çünkü o rakamlar zamlar ile eriyecek. Simit 20 TL olduğunda emeklinin aldığı ücret neye yarayacak. Hükümette para olmadan emeklinin ücreti asgari ücret seviyesine çekemezler. Emeklilere şapkadan tavşan çıkaramaz. Zam olacak ama ardından ne gelecek?” dedi.

ersan-sen.jpg

SAYMAZ: BİR YARDIM ALAMAZLAR İSE GEÇİNEMEZLER

Gazeteci İsmail Saymaz ise yüzde 50 oranında bir zam yapılacağının altını çizerek 11 bin TL olacağını söyledi. Saymaz, “Bu zam oranı emekliye yetmez. Emekliler bir başka yerden yardım alamazsa geçinemez.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.