Mehmet Şimşek bombayı patlattı 'Kripto paralarda o ücret alınacak'

Mehmet Şimşek bombayı patlattı 'Kripto paralarda o ücret alınacak'
Bakan Mehmet Şimşek, kripto paralara ilişkin sıcak gelişmeyi duyurdu.

Son dönemlerde yatırımcısını sevindiren kripto paralar 1 sene içinde yüzde 162 değer kazandı. Dikkat çeken yatırım aracında flaş gelişme yaşanıyor. Türkiye’de kripto paralara, denetim geliyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kripto paralara ilişkin lisans geleceğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. Bu lisans ile beraber kripto paraların vergi dilimine girmesi de bekleniyor.

BAKAN ŞİMŞEK: SPK LİSANS VERECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yakında Meclis'e sunulması beklenen kripto para yasası için flaş açıklamalarda bulundu. Şimşek, düzenlemeyle temel hedefin bu alanı daha güvenli hale getirmek ve ortaya çıkabilecek riskleri bertaraf etmek olduğunun altını çizerken, “Kripto para alım-satım platformlarına SPK lisans verecek” dedi. Lisan kararının içerisinde vergilendirmenin de olduğu uzman isimler tarafından belirtiliyor. Bu şekilde kripto yatırımcısının TL mevduat hesaplarına çekilmesi ve güvenli bir ortam sağlanması amaçlanacak.

bitcoin.jpeg

MİLYONLARCA YATIRIMCI SEC ONAYINI BEKLİYOR

Türkiye’deki kripto para yatırımcısının merakla beklediği bir diğer haber ise Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Spot ETF kararını bugün açıklaması bekleniyor. Kararın onaylanması halinde piyasalara büyük yükselişler olacağı ön görülüyor.

SEC HESABI HACKLENDİ

SEC’in resmi hesabı gece saatlerinde hacklendi. Kararın onaylandığı yalanı piyasayı gece yarısı 48 bin dolara taşıdı. Fakat yalan olduğu anlaşıldıktan sonra 46 bin dolar seviyelerine geriledi. Milyonlarca dolarlık bir vurgunun gerçekleştiği ise tahmin ediliyor.

ABD’de Bitcoin ETF onayı bekleyen 11 şirketin portföylerin toplamı ise 18 trilyon dolar olarak kaydedildi.

bitcoinn.jpg

SEC NEDİR

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC), halka açık şirketlerin, yatırım fonlarının ve diğer yatırım araçlarının faaliyetlerini denetler. Bu denetimler, yatırımcıların bilinçli kararlar vermesini sağlamak için şeffaflığı artırmayı planlayarak yatırımcıları yanıltıcı, manipülatif veya dolandırıcılık eylemlerine karşı da korur.

SPOT BİTCOİN ETF NEDİR

Spot Bitcoin ETF" ise, Bitcoin'in spot (anlık teslimat) piyasasındaki fiyat değişikliklerinden faydalanmaya olanak tanıyan bir borsa yatırım fonu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.