Limonu sakın böyle tüketmeyin ‘Çok pişman olacaksınız’

Limonu sakın böyle tüketmeyin ‘Çok pişman olacaksınız’
C vitamini deposu olan limonu tüketirken mutlaka dikkat edin kötü sonuçlar doğurabilir.

Salataların vazgeçilmezi olan ve c vitamini deposu olarak bilinen limonun birçok faydası bulunuyor. Limonun içerisinde bulunan bol c vitamini sayesinde bağışıklık sistemi korumaya yardımcı olurken, hastalıklara karşı kalkan gibi koruyor.

Kansızlığa iyi gelen ve kanser riskini azaltan limon ayrıca kalbide korumaya yardımcı oluyor.

Limonun faydalarından yararlanmak için doğru tüketmek gerekiyor. Yanlış tüketildiği takdirde limonun faydalarından yararlanamayabilirsiniz.

t25-2404202061117dbd.webp

Faydaları saymakla bitmeyen limonun tüketirken iki kez düşüneceksiniz. Limonun vitaminlerinden tam anlamıyla faydalanmak için doğru tüketmek gerekiyor.

MİDEYE ZARAR VERİYOR

Limonu doğru tüketmek önemli faktörler arasında yer alırken miktarı büyük önem taşıyor. Limon gerektiğinden fazla tüketildiğinde diş ve diş minesi büyük zarar veriyor.

mpuunywatpmklxxhgly1-01-8cbd951752e1058564e443b653e68967-image.jpg

Limonun içerisinde bulunan asit dişlerde hassasiyet yaratırken çürüğe yol açabiliyor. Fazla tüketim dişin yanında mideyi de olumsuz etkiliyor.

MİGRENİ TETİKLİYOR

Asidik yapısı olan limon gerektiğinden fazla tüketildiğinde mide yanması ve reflü gibi sorunları tetikliyor. Ayrıca limon fazla tüketildiğinde migreni tetikleyerek baş ağrısına neden oluyor.

limon-tsitrus-listia-miska.jpg

Baş ağrısının nedenlerinden biri ise limonların tiramin üretmesinden kaynaklanıyor. Bu sebeplerden dolayı limonu fazla tüketmekten kaçınmakta fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.