Besinlerin şahı olarak biliniyor faydaları say say bitmiyor 'Uzman isim kase kase tüketilmesini önerdi'

Besinlerin şahı olarak biliniyor faydaları say say bitmiyor 'Uzman isim kase kase tüketilmesini önerdi'
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, besinlerin şahı olarak tanımladığı ve her gün kase kase tüketilmesi gereken besini açıkladı.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, "süper besin" ya da "besinlerin şahı" olarak tanımladığı süt ürününü takipçileriyle paylaştı. Müftüoğlu, insanlar tarafından uzun yıllardır tüketilen yoğurdun, günlük beslenmede yer alması gerektiğini vurgulayarak, her gün en az bir kase yoğurt tüketmenin sağlıklı bir alışkanlık olduğunu belirtti. Ayrıca, yoğurdun maksimum faydalarını elde etmek için evde yapılmış olması gerektiğini ve bunun sağlık açısından önemli olduğunu ifade etti.

5asdfsa-001.jpg

YOĞURDUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Ev yapımı yoğurdun sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Yoğurt, içerdiği bakterilerle sindirimi destekler ve sindirim sorunlarıyla mücadeleye katkı sağlar. Ayrıca, vücudu çeşitli hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı koruma konusunda önemli bir rol oynar.

Yoğurt, yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle kemik sağlığını destekler, kemik erimesi (osteoporoz) gibi sorunlarla mücadelede etkili bir araçtır, aynı zamanda kasların güçlenmesine yardımcı olur.

5asdfsa-002.jpg

Ayrıca, yoğurt içerdiği vitaminler ve minerallerle cilt sağlığını olumlu yönde etkiler. Yoğurt, cilde uygulandığında nemlendirici etkisiyle bilinir ve akne gibi cilt sorunlarına karşı yardımcı olabilir.

EV YAPIMI YOĞURT NASIL YAPILIR?

Ev yapımı yoğurt yapmak için 5 litre süt ve 3-4 yemek kaşığı yoğurt gereklidir.

  1. 5 litre sütü geniş bir tencereye alın, ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın. Süt kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve karışımı havalandırarak karıştırın.
  2. Ocağın altını kapattıktan sonra sütün ılımasını bekleyin. Bu süre zarfında süt, oda sıcaklığına yaklaşmalıdır.
  3. Yoğurt mayası için 3-4 yemek kaşığı yoğurdu bir kaba alın. Ardından sütten birkaç kaşık alarak yoğurdu karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tenceredeki sütün içine ekleyin ve tekrar karıştırın.
  4. Tencerenin ağzını bir bezle örtün, bu sayede yoğurdunuzun mayalanma sürecini daha iyi tamamlayacaktır.
  5. Tencereyi hiç açmadan, yani kapağını açmaksızın 5 veya 6 saat bekletin. Bu süre sonunda yoğurdunuzun kıvamını kontrol edebilir ve isteğinize göre daha uzun bir süre bekletebilirsiniz.
  6. Yoğurdunuz hazır hale geldiğinde tencerenin kapağını açarak afiyetle tüketebilirsiniz. Elde ettiğiniz ev yapımı yoğurdu dilerseniz üzerine bal, meyve veya granola ekleyerek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.