Korona ilaçları ile ilgili korkunç iddia '17 bin kişi bu yüzden ölmüş olabilir

Korona ilaçları ile ilgili korkunç iddia '17 bin kişi bu yüzden ölmüş olabilir
Koronavirüs tedavisinde kullanılan ilaçlarla ilgili korkunç iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 17 bin kişi kullanılan ilaçlar yüzünden öldü.

Koronavirüs salgını sırasında Türkiye'de kullanılan bir ilacın, iddialara göre altı ülkede toplam 17 bin kişinin ölümüne neden olduğu belirtiliyor. Bir araştırmaya göre, Hidroksiklorokin adlı ilaç, COVID-19 tedavisi sırasında kullanıldığında yaklaşık 17.000 kişinin ölümüne sebep olmuş olabilir.

Politico'nun Fransız araştırmacılardan alıntıladığı habere göre, Hidroksiklorokin aldıktan sonra Kovid-19'un ilk dalgasında yaklaşık 17.000 kişinin hayatını kaybetmiş olabileceği belirtiliyor. Ancak, ilacın hastalar üzerindeki klinik faydasını kanıtlayan bir veri bulunmamasına rağmen, pandemi sırasında hastanelerde yatan bazı insanlara reçete edildiği vurgulanıyor.

ÖLÜME SEBEP OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

1231400.jpg

Fransa, Belçika, İtalya, İspanya, ABD ve Türkiye dahil olmak üzere altı ülkede, Hidroksiklorokin nedeniyle yaklaşık 16.990 kişinin ölümüne sebep olabileceği belirtiliyor. Bu ölüm oranının, kalp ritmi bozuklukları gibi olası yan etkiler nedeniyle COVID-19'a karşı reçetelenmesiyle ilişkili olduğu belirtiliyor.

Fransa'nın Lyon Üniversitesi ve Kanada'nın Québec Üniversitesi'nden araştırmacılar, altı ülkede hastaneye yatış verilerini, Hidroksiklorokin maruziyetini ve ilacın göreceli ölüm riskindeki artışı analiz etmek için bir araştırma yapmışlar.

koronavirus-yogun-bakim-aa-1555418-1.jpg

BAKANLIK KULLANIMDAN KALDIRDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Nisan 2020'de Türkiye'nin Hidroksiklorokin'i diğer ülkelerden farklı bir şekilde kullandığını ve büyük miktarlarda stokladığını belirtmişti. Ancak, ilaca yönelik eleştirilerin ardından Sağlık Bakanlığı ilacı Kovid-19 tedavisinde kullanımdan kaldırmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.