Ünlü otomotiv şirketi satışa çıkardı arabanın özellikleri görenleri büyülüyor

Ünlü otomotiv şirketi satışa çıkardı arabanın özellikleri görenleri büyülüyor
Ünlü otomotiv devi yeni elektrikli arabasını satışa çıkarıyor. Arabanın teknik özellikleri ise görenleri hayran bırakıyor.

Ünlü otomotiv devi Chery tarafından geliştirilen ve Huawei tarafından tedarik edilecek yeni elektrikli sedan Luxeed S7, Çin'de satışa çıktı.

500 ila 800 km menzil sunan otomobilin dört farklı donanımla satışa çıkacak. Elektrikli sedanın giriş seviyesinde arka tekerleklere güç veren 215 kW'lık bir elektrik motoru bulunuyor.

Dört tekerlekten çekişli versiyon ise toplam 365 kW maksimum güç üreten iki elektrik motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 3,3 saniyede gerçekleştiriyor.

luxxed-3.jpeg

Luxeed S7'de 60.48 ve 80 kWsa olmak üzere iki farklı batarya seçeneği bulunurken giriş seviyesinde daha ucuza mal olan lityum demir fosfat bataryaya yer veriliyor.

luxxed-1.jpeg

Ayrıca araba AVM’de kendi kendine park yeri bulabilirken, araç sahibi çağırdığında sürücüsüz şekilde yanına gidebiliyor. Bu son teknolojik özellikleri olan aracın maliyeti de cep yakıyor.

luxxed-2.jpg

Çin’de satışa çıkan otomobilin, ön satış fiyatı 35 bin dolardan başlıyor. Türkiye’ye bu fiyat ile gelirse vergisiz yaklaşık 1 milyon seviyesinde bekleniyor. Vergili fiyatıyla da en düşük 2 milyon civarı olması ön görülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.