Güvenli ve ucuz yolculuk için en iyi 10 otomobil 'uzun yolda yakıtı kokluyorlar'

Güvenli ve ucuz yolculuk için en iyi 10 otomobil 'uzun yolda yakıtı kokluyorlar'
Uzun araba yolculuklarında konforunuzu, cebinizi ve güvenliğinizi düşünerek tasarlanmış 10 aracı sizler için listeledik.

Ülkemizde her gün on binlerce insan, iş, ziyaret, tatil vb. onlarca nedenden en az biri için şehirlerarası, uzun yola çıkıyor. Bazen tek başına çıkılan bu yollar, bazen aile üyeleriyle, bazen arkadaşlarla da yapılabiliyor.

Tabi bizim konumuz bu değil. Bizim konumuz yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı nadiren veya sık sık uzun yola çıkanlar için.

Uzun yola çıkan insanlar bilirler ki bu seyahatler sırasında bir araçta olmazsa olmaz bazı özellikler vardır. Bunlar, güvenlik, yakıt tüketimi, konfor, araç içi genişliği, sağlamlık vb. olarak sıralanabilir.

Biz de bugün bu 'olmazsa olmazları' göz önünde bulundurarak bir liste hazırladık. Bu listede uzun yola çıkılabilecek en uygun araçlardan 10 tanesini sizler için derledik (Elektrikli araçlar ve SUV’ler listeye dahil değil).

UZUN YOLA ÇIKILABİLECEK EN UYGUN ARAÇLAR

Volkswagen Passat

En sağlam ‘Alman Makinalarından’ biri olan Volkswagen’in ‘Passat’ modeli şehirler arası yolda 100 kilometrede 4.5 litre yakıt tüketimi ile cebinizi, geniş iç hacmi ile de konforunuz için tasarlanmış olan araçlardan biridir.

Renault Talisman

Fransız devinin bu modeli uygun fiyatı ve üstün performansı ile D segment uzun yol araçlarından biri sayılabilir. Ayrıca 100 kilometrede 4.4 litrelik yakıt tüketimi ile uzun yolda sizi üzmeyecek araçlardan biridir.

Citroen C5

115 beygirlik güçlü motoru, geniş iç hacmi ve 100 kilometrede 4.1 litrelik yakıt tüketimi ile tam bir uzun yol canavarı olan bu araç listemize girmeyi sonuna kadar hak ediyor.

Audi A6

Kusursuz Alman işçiliği ve son teknoloji ile üretilen bu araç yol tutuşu, üst düzeydeki güvenlik önlemleri ve kokpit genişliği ile uzun yola çıkabileceğiniz en iyi araçlardan bir tanesidir. Bu aracın tek dezavantajı sayılabilecek şey ise 100 kilometrede 5.5 litre yakıt tüketim oranına sahip olması.

Volvo S60

İskandinav çeliğinin bir taşıta dönüştürülmüş hali… Bu araçtaki 250 beygirlik gücü, 100 kilometrede 5.4 litrelik yakıt tüketim oranını bir kenara bırakıyoruz, Volvo’nun efsaneleştiği konu üzerinde duralım. Dünyanın en sağlam arabalarını üreten Volvo S60 ile konforlu ve güvenli yolculuğunuzun tadını çıkartabilirsiniz.

Ford Mondeo

Listemize bir Amerikan devi ile devam ediyoruz. ‘Ford Mondeo’ aileniz veya arkadaşlarınız ile uzun yola çıkabileceğiniz bir araçtır. Geniş iç hacmi ve sunduğu konfor, bu aracı listemizin bir parçası haline getiriyor.

Mercedes E 220

Dayanıklılık ve kalite denilince akla gelen ilk marka, Mercedes-Benz… İsmini duyanın bile içini rahatlatıyor. 170 beygir güç üreten bir motora sahip olan bu canavar, aynı zamanda yakıtı adeta kokluyor. Geniş iç hacmi ve aracın her yerinde gözlerinizle görebileceğiniz teknolojik aksamları onu tam bir uzun yol aracına çeviriyor.

Honda Civic

Modifiye edilmeye en açık araçlardan biri olan Honda Civic, genelde gençlerin tercihi. Fakat bu araç gücü ve yol tutuşu ile uzun yollar için de oldukça uygun bir araçtır.

Opel Insignia

Bir diğer Alman makinesi Opel ile karşı karşıyayız. 130 beygirlik bir dev olan Insignia, yol tutuşu ve iç hacmi ile uzun yola çıkabileceğiniz en iyi arabalardan bir tanesidir.

Skoda Superb

Bu araç tam anlamıyla bir aile arabasıdır. Geniş iç hacmi, geniş bagaj hacmi, yakıt tüketimi, güvenlik, sağlamlık… Araç sahibini ve araç içindekileri kesinlikle üzmeyecek her tarafından kalite akan bir araç olarak listemizde hak ettiği yeri aldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.