Otomotiv devi 45 bin elektrikli aracını piyasadan çekiyor 'Dikkat patlayabilir'

Otomotiv devi 45 bin elektrikli aracını piyasadan çekiyor 'Dikkat patlayabilir'
Otomotiv devlerinden Jeep, 45 bin adet hibrit Wrangler 4xe araçlarını yangın tehlikesine karşı geri çağırdığına dair bir açıklama yayınladı.

Jeep markası, daha önce yanarak alev topuna dönüştüğü gerekçesiyle Wrangler 4xe model hibrit araçlarını geri çağırıyor. Tam 45 bin otomobilinin geri toplatılmasına karar veren dünya otomotiv devi, şarj edilebilir araçlarını inceledi.

PARK HALİNDEYKEN ALEV ALDI

Jeep’in alev topuna dönen Wrangler 4xe hibrit otomobillerinden 8’inin incelenmesinin ardından, vakaların tamamının park edilmiş halde olduğu ve 6’sının şarjda bulunduğu sırada patladığı ortaya kondu.

Yalnızca yüzde 1 aracı etkileyen bu arıza, 2020-2023 yılları arasında üretimi gerçekleştirilen Wrangler 4xe modellerini kapsıyor.

jeep1.jpg

ARAÇ SAHİPLERİNE ÖNEMLİ UYARI

Ünlü otomobil markası, 442 araç için bu tip bir tehlike oluşmaması adına müşterileri araçlarını şarj etmemeleri konusunda uyardı. Yayınladığı açıklamayla müşterilerin en yakın servise başvurmalarını istedi.

Otomobillerini kullanmaya devam etmek isteyenlerin bu durumda yalnızca içten yanmalı motor kullanmalarını söyleyen marka prosedür gereği, ortaya çıkan bu tehlikeyi yazılım desteğiyle çözme yoluna gidiyor.

Yazılım desteğiyle çözülemeyen sorunla ilgili son çare batarya değişimi yoluna gidilecek.

jeep2.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.