'Temizlik uzmanlarının bildiği gerçek' İnatçı nar lekesini tek hamlede söküp atıyor

'Temizlik uzmanlarının bildiği gerçek'   İnatçı nar lekesini tek hamlede söküp atıyor
Leziz ve kıpkırmızı nar meyvesinin derinlere işleyen lekesini en kolay çıkaran yöntemleri açıklıyoruz.

Vücuda birçok faydası bulunan, lezzetiyle baş döndüren narın kırmızı lekesi kıyafetleri, halıları, eşyaları boyayabilir. Bu sinir bozucu lekeden kurtulmaksa bir hayli zor ve çaba gerektiriyor. Ancak doğru teknikleri bilirseniz nar lekesini komple çıkarabilirsiniz.

Temizlik uzmanlarının da uyguladığı birbirinden değerli yollarla nar lekesi nasıl çıkar sorunuza yanıt verelim. İşte nar lekesi çıkarma yöntemleri…

nar2.jpg

KURUMUŞ NAR LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Farklı yöntemlerle nar lekesini çıkarmak mümkün. İster kıyafetinizden isterseniz halınızdan nar lekesini kolayca söküp atacak birden fazla yöntem var. Bu yöntemlerle kıpkırmızı inatçı nar lekesini çıkarabilir, eşyanızı eski rengine kavuşturabilirsiniz. Peki, nar lekesi nasıl çıkar?

Nar suyu lekesi nasıl çıkar diye soranlardansanız, öncelikle deterjan kullanımının da yaygın olduğunu söyleyelim. Ancak sadece deterjan değil, doğal içerikli ürünler de nar lekesini çözüyor. Tuz, sirke, karbonat gibi ürünler, nar lekesini çıkarmak konusunda hiç fena değiller. Hatta uyguladığınızda şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz. Öyleyse yöntemlerin nasıl kullanılacağından bahsetmeye başlayalım.

nar3.jpg

KARBONAT İLE NAR LEKESİ ÇIKARMA

Hemen hemen her mutfakta bulunabilen karbonat, kurumuş nar lekesi nasıl çıkar diye merak edenlerin kurtarıcısı olacak bir yöntemdir. Ancak nasıl kullanılabileceğini bilmelisiniz.

Nar lekesini çıkarmak için kullanacağınız karbonat 1 yemek kaşığı olmalıdır. Bununla birlikte ¾ bardak suyu ocaktaki bir kabın içerisinde kaynatmanız gerekiyor. 1 yemek kaşığı kadar karbonatı bir kasenin içerisine koyun, üzerine de kaynattığınız suyu ekleyin. Ardından iyice karıştırıp karbonatı suyun içerisinde eritin.

Elde ettiğiniz karışımla nar lekesi çıkarma işlemini denemeye başlayabilirsiniz. Lekenin üzerine karışımdan bir miktar sürerek 15 dakika boyunca bekletin. Ardından giysinizi soğuk suyla yıkatın ve iyice durulayın. Bu şekilde kurumaya bıraktıktan sonra, normal bir şekilde her zamanki gibi tekrar yıkayın. Lekenin çıktığını fark edeceksiniz.

nar1.jpg

TUZ KULLANARAK NAR LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Kurumuş nar lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabında tuz da bulunuyor. Mutfağın en çok kullanılan ürünlerinden biri olan tuzu nar lekesini çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Kurumuş nar lekesini çözmek için giysinizde nar lekesi bulaşan kısmı öncelikle ıslatmalısınız. Ardından tuzla nazikçe ovmalısınız. Elinize aldığınız bir miktar tuzu parmaklarınızla ovarak lekenin yumuşamasını sağlamalısınız. Ardından suyla durulayıp her zamanki gibi yıkayarak lekeden kurtulabilirsiniz.

BULAŞIK DETERJANI KULLANARAK NAR LEKESİ ÇIKARMA

Nar lekesi nasıl çıkar diye soranlar için bir diğer en çok kullanılan yöntem bulaşık deterjanı kullanmaktır. Bunu hem kıyafetlerde hem de halılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bir kıyafet üzerinden çıkarmak için nar lekesi olan bölümü öncelikle soğuk suyla yıkayın. Ardından bir miktar bulaşık deterjanını nar lekesi olan bölgeye uygulayın. 30 dakika süresince soğuk su dolu bir kabın içerisinde giysini bekletin. Ardından yine soğuk suyla durulayarak yıkayın.

Halınızdan çıkarmak istediğiniz nar lekesindeyse 1 yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanını 2 bardak ılık suya ekleyip karıştırın.

Karışımı lekeli alana bir sünger yardımıyla uygulayın. Leke çıkana kadar işlemi tekrarlayıp her işlem sonrası kağıt havlularla halıdaki fazla suyu çektirin.

BEYAZ SİRKE VE LİMON SUYU KULLANIN

Nar lekesini çıkarmak için lekeli bölgeyi beyaz sirkeyle silin. Eğer bu bir giysiyse, 5 hakika boyunca beyaz sirkeli suyun içerisinde bekletin. Ardından iyice durulayın. Ancak kurumuş nar lekesi nasıl çıkar diye merak ediyorsanız, kuru lekeyi çözmek için limon suyu uygulamalısınız. Limon suyu uyguladığınız lekeyi güneşte kurutun. Ardından soğuk suyla yıkayıp durulayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.