Kireçten eser kalmıyor 'Ev temizliğinde sirke nasıl kullanılır'

Kireçten eser kalmıyor 'Ev temizliğinde sirke nasıl kullanılır'
Mutfaklarımızda yıllardır kullandığımız şifa kaynağı sirkenin, kimyasal detarjanlardan daha iyi hijjen sağladığını söylesek? Uzmanlar özellikle astım gibi kronik hastalığı olanlara doğal temizleme yöntemlerini öneriyor. Peki 'Ev temizliğinde sirke nasıl kullanıyor?

Tarihi kaynaklar salgın hastalıklarla mücadele yöntemi olarak sirkenin sıklıkla tercih edildiğini söylüyor. İçeriğindeki mikrop öldürücü bileşenler doğal olduğu için astım gibi kronik solunum yolu hastalıklarını da tetiklemiyor. Uzmanlar kimyasal solumanın vucüt üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için temizlikte kullanılan malzemelerin olabildiğince doğal ve temiz içeriklilerden tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. İşte detaylar...

shutterstock-332852000.jpg

BEYAZ SİRKE VE KARBONAT HARİKA BİR İKİLİ

Yarım su bardağı su,yarım su bardağı sirke iki çorba kaşığı karbonatı karıştırarak evinizi güvenle temizleyebilirsiniz. Kireç lekeleri ve duşa kabin temizliği derz araları gibi aktif kirlenen yerlerde beyaz sirke ve karbonat ikilisini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu doğal ve etkili temizlik yöntemi sayesinde kimyasal solumak zorunda değilsiniz. Öte yandan Kettle ve çaydanlığın içine sirke koyarak kaynatırsanız birkaç dakika sonra kirecin yukarı çıktığını kendi gözlerinizle gözlemyebilirsiniz.

BULAŞIK MAKİNENİZ KÖTÜ KOKUYORSA DENEYİN

Bulaşık makineleri belki de gün içerisinde en çok kullandığımız mutfak aletlerinden biri, içerisinde biriken yemek artıkları, filtre tıkanmaları, uygunsuz deterjan kullanımı zaman içerisinde kötü kokuların oluşumuna ve sizi rahatsız etmesine sebep olabilir Sirke dolu bir kabı sürt rafa yerleştirin ve ardından makinenizi kısa programda çalıştırın. (Bulaşık makineniz boş olmalı)

DOĞAL ODA KOKUSU VE DEZENFEKTAN

Eğer solunum yolu hastalıklarından en az birine sahipseniz, alerjiniz varsa ya da oda kokularından hoşlanmıyorsanız, karbonat, su ve sirke karışımını tercihen fısfıslı temiz bir şişenin içerisine doldurarak eşyalarınızın üzerine sıkın. Eğer hoş bir koku istiyorsanız, içerisine aromatik yağ esansları kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.