Sakız kıyafetten ve saçtan nasıl çıkar 'Herkesin evinde var meğer bu kadar kolaymış'

Sakız kıyafetten ve saçtan nasıl çıkar 'Herkesin evinde var meğer bu kadar kolaymış'
Kazayla ya da bir anlık dalgınlıkla kıyafetlerimize veya saçımıza sakız yapışabiliyor. Telaş yapmaya gerek yok bu yöntemle 2 dakika içerisinde yapışan sakızdan kurtulacaksınız.

Bazı lekelerden kurtulmak yöntemi bilmiyorsanız çok zor olabiliyor. Bunlardan biri de sakız. saça ya da kıyafete yapışan sakızı çıkarmak evde olan malzemelerle 2 dakika içerisinde temizlemek mümkün.

KIYAFETE YAPIŞAN SAKIZ NASIL ÇIKAR?

Gün içerisinde kıyafete yapışmış olan bir sakızı çıkarmak için öncelikle sakızın yapışmış olduğu lekeli bölüm üzerine bir A4 kağıdı yerleştirilmeli ve sonrasında da ütü ile bir süre bastırılmalıdır.

gum-jeans-x11.jpg

Bu işlem birkaç defa ve her defasında kağıt yenileyerek tekrar edilir. Yeterince sıcak ütü uyguladıktan sonra sakız lekesinin üzerine bir miktar bulaşık deterjanı dökülmeli ve elde çitilenerek yıkanmalıdır. Sıcak uygulamasını sıcak su ile de denemek mümkün olmaktadır. Böylece kıyafete yapışmış olan sakızın çıkarılması mümkün hale gelir.

SAÇA YAPIŞAN SAKIZ NASIL ÇIKAR?

Saça sakız yapışması gibi hiç istenmeyen bir durum söz konusu ise bu durumda yapılabilecek en iyi uygulamalardan biri bir miktar buz küpünü buzdolabı poşeti içine koyarak sakızın yapıştığı bölgenin tamamında bekletmektir. Bu sayede sakızın yapıştığı saçtan yahut zeminden çıkması mümkün hale gelmektedir.

saca-yapisan-sakiz-nasil-cikarilir.jpg

SAKIZ LEKESİ NASIL TEMİZLENİR?

Yapışmış sakız lekesi nasıl temizlenir sorusunun yanıtı olarak verilebilecek en etkili çözümlerden biri limon ve tuzdur.

Sakız lekesinden tamamıyla kurtulmak için ilk olarak yarım limon suyu hazırlanır. Sonrasında limon suyu sakızın yapışmış olduğu bölgeye dökülür ve buraya yapışmış durumdaki sakız kazınarak çıkarılır.

shutterstock-1082021960.jpg

Çıkan sakız, yapışmış olduğu yere leke bırakmış ise bu bölgeye bol miktarda tuz dökülür. Bu sayede lekenin kısa sürede kaybolduğunu görmek mümkün olacaktır. Makinede yıkanmış durumdaki sakız lekesi içinde bu yöntemi rahatlıkla uygulamak mümkün olmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.