Peteği temizlemek için para harcamanıza gerek yok 'Meğer yöntemi çok kolaymış'

Peteği temizlemek için para harcamanıza gerek yok 'Meğer yöntemi çok kolaymış'
Kalorifer peteği temizliği, enerji verimliliğini arttırmak ve temiz bir görüntü sağlamak için düzenli aralıklarla yapılması gereken bir işlemdir.

Kış ayının gelmesiyle soğuklar kendisini iyice hissettirmeye başladı. Soğuk bir kış gününde kaloriferlerin doğru düzgün yanmaması ise büyük bir sorun. Bu sorunla karşılaşmamak için düzenli olarak kalorifer peteklerini temizlemek önemlidir.

Kalorifer peteklerini temizlemenin kolay yöntemleri birçok insan tarafından araştırılıyor.

Çünkü kalorifer petekleri birçok farklı yöntem ile temizlenebilir. Ancak bazı yöntemler uğraştırıcı, bazıları ise kolayca gerçekleşebilir.

Kış geldi temizlemek için para harcamayın! Petekleriniz bu yöntemle yeni gibi oluyor

Ayrıca bu konuda tercih edilecek bir yöntem, 'meğer bu kadar kolaymış' bile dedirtebiliyor.

KALORİFER PETEKLERİNİ TEMİZLEMENİN BASİT YÖNTEMİ

Kalorifer peteklerini temizlemek birçok insan için önemli görülür. Ancak uğraştırıcı temizlik yöntemleri pek çok insanın canını sıkabilir.

Bu nedenle kalorifer peteklerini temizlemenin basit yöntemleri de araştırılabiliyor. Ayrıca bu konuda tercih edilecek bir yöntem, kalorifer peteklerini temizlemenin en basit yöntemleri arasında gösterilebiliyor.

Evde Petek Temizliği Nasıl Yapılır? | Evim İçin

Öncelikle kaloriferlerin kapalı olması gerekir. Ardından elektrikli süpürge ile kaloriferlerin arasında ve arkasında bulunan tozlar temizlenir. Sonra kalorifer peteklerinin altına eski bir havlu serilir.
Kalorifer peteklerinin arasına girebilmesi için ince bir oklavaya alınır.

Ardından bir bez oklavaya sarılır ve sabitlenir. Ayrıca oklava ve bez yerine petek temizleme fırçası da tercih edilebilir.

Kış geldi temizlemek için para harcamayın! Petekleriniz bu yöntemle yeni gibi oluyor

Sopadaki bez sarılı uç, kaloriferlerin üstünden alt tarafına doğru itilir. Bu sayede kirlerin altta serilen havluya dökülmesi sağlanır.

Ayrıca bu yöntem tüm petek aralarına dikkatlice uygulanır. Temizlik yapılan kalorifer peteklerinin paslanmasını önlemek için kuru bir bez yardımıyla tüm petekler kurulanır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.