Asrın felaketi bile onu durduramadı 35 yıldır ekmeğini çekiçten çıkarıyor

Asrın felaketi bile onu durduramadı 35 yıldır ekmeğini çekiçten çıkarıyor
Büyük deprem bile 5 yıllık kalaycı Ali Devecioğlu'nu durduramadı. Çekiç sallayarak ekmek parasını kazanmaya devam ediyor.

Depremin etkilediği Hatay’da 35 yıllık kalaycı Ali Devecioğlu, enkaz çarşısında çekiç sallayarak ekmek parasını kazanmaya devam ediyor.

aw089530-02.jpg

Asrın felaketinin en çok etkilediği şehirlerden biri olan Hatay’da esnaf, büyük yıkımının ardından yaşama tutunmayı sürdürüyor. Antakya ilçesi Uzun Çarşı’da kalaycılık yapan 51 yaşındaki Ali Devecioğlu, 35 yıldır çekiç sallayarak geçimini sağlıyor. Depremden sağ kurtulan Devecioğlu; lehim işleri, şemsiye, nargile tamiri, baca şapkaları yapımı ve tamiri yapıyor.

aw089530-03.jpg

"ŞU AN ÇOK DURGUNLUK VAR"

6 Şubat depreminin ardından enkazın altından kendi çabasıyla çıkan Devecioğlu, depremden dolayı dükkanında çok hasar olduğunu belirterek “Şu an rahat bir yer olmadığı için bu dükkanda çalışmaya devam ediyorum. Hayatımızı devam ettirmeye çalışacağız. Fazla bir işimiz yok şu an. Önceden geçimimizi iyi kötü sağlıyorduk. İşlerimiz o zamanlar iyiydi ama şu an çok durgunluk var” dedi.

aw089530-05.jpg

"BU İŞİ YAPANLARIN ARASINDA EN GENCİ BENİM"

Uzun çarşıda teneke işlemeciliğini yapan iki kişi kaldığını belirten Devecioğlu, “Bu işi yapanların arasında en genci benim. Bu mesleği devam ettirmeye çalışıyorum. Allah bana ömür verdiği sürece bu işi devam ettirmeye çalışacağım” ifadelerini kullandı.

aw089530-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.