Uzun soluklu evliliklerin sırrı çözüldü 'Bunları öğrenmeden evlenenler bin pişman'

Uzun soluklu evliliklerin sırrı çözüldü   'Bunları öğrenmeden evlenenler bin pişman'
Evlenirken verilen ‘sonsuza dek’ sözünü tutmanızı sağlayacak yöntemler sayesinde mutluluğun kapılarını aralayabilirsiniz. Bunları öğrenmeden sakın evlenmeyin…

İyi geçinmenin ve saygıyla sevgiyi sürdürmenin yöntemini bilenler, evliliklerini sonuna kadar koruyabiliyor. Peki, mutlu bir ilişki ve evlilik için neler yapabilirsiniz? Bu detayları öğrenirseniz herkesi kıskandıracak bir evliliğinizin olacağını bilmelisiniz.

SAĞLIKLI İLİŞKİLERİN FORMÜLÜ

Çiftler birbirlerini ne kadar çok severlerse ilişkilerinin o kadar kalıcı olacağını düşünür. Ancak bazen sevgi yetmez ve ayrılıklar kaçınılmazdır. Evlenmek iki kişinin bir yuva kurmasıdır ve evliliklerin çabuk bitmesini aslında kimse istemez. Yine de doğru yöntemleri bilmeyen kişilerin evlilikleri kaçınılmaz sona doğru gidebilir.

Boşanmalar her ne kadar olağan bir durum olsa da o noktaya kolay gelmemek gerekiyor. Sorunları çözmek, konuşabilmek, çift olarak saygı duyulan kararlar alabilmek önemli konular oluyor.

cift3.jpg

İlişkinizi ve evliliğinizi sağlam temeller üzerine inşa etmek istiyorsanız sizin için yöntemlerini açıklıyoruz.

İKİ KİŞİLİK PLANLAMA YAPIN

Gelecek planlarınızı birlikte yapmanız önemli konulardandır. Evlendikten sonra tek kişilik kararlar vermek ve gelecek planları yapmak sorunların çıkmasına neden olabilir.

Evlilik birliği içerisinde iki kişinin ortak gelecek planları yapması, hayallerin birlikte gerçekleştirilmesi gerekiyor. İstisnai durumlar varsa iki kişinin yine ortak karar vermeleri gerekiyor.

cift2.jpg

EV İÇİ İŞ BÖLÜMÜNDE EN BAŞINDAN ANLAŞIN

İki kişilik bir yolculuğa çıkmak zor ama aynı zamanda da keyifli bir süreçtir. Bu süreç içerisinde ev işleri konusu sık sık gündeme gelir. Basit bir konu gibi görebilirsiniz ancak çiftlerin en çok bu konularda tartıştığı da bir gerçek.

Ev içi sorumluluklar hem karşılıklı saygıyı korumak hem de huzuru sağlamak açısından önemlidir. Çünkü evin tüm yükünü tek bir kişinin kaldırması oldukça yorucu ve sinirleri yıpratıcı olabilir. Bu sebeple en başından iş bölümü yapmak gerekiyor.

cift4.jpg

SINIRLARINIZI BAŞTAN BELİRLEYİN

Çiftler birlikte bir yuva kurduklarında sosyal yaşamları da değişim gösterir. Her ne kadar herkes bireysel olsa da ister istemez birlikte karar verilmesi gereken konular olacaktır. Sosyal ortamlara girme konusunda eşinizin kararları olabilir, belki sizin girmek istediğiniz sosyal toplantılarda bulunmak istemiyor olabilir veya bireysel sosyalleşme alanlarınız için konuşmanız gerekebilir.

Sonuçta yaşadığınız ortam ikinizin de güvenli alanı ve kararlarınızı birbirinize açıkça ifade etmeli, birbirinizin onayını almalısınız. Nasıl ki aynı ev içerisindeki ebeveynlerle yaşamanın belirli yazılı olmayan kuralları varsa evlilikte de buna benzer kurallar bulunuyor. Ancak bunun sınırlarını çiftlerin karşılıklı oturup birlikte çizmeleri gerekiyor.

cift1.jpg

EV EKONOMİSİNİ BİRLİKTE DÜZENLEYİN

Evlendiğinizde kazancınızı evinize göre organize etmeniz gerekecek. Ekonomik süreçlerinizi birlikte belirleyip planlamanızı yapabilirsiniz. Eşlerin kazançları üzerinden yapılacak bir planlama, zamanla oluşabilecek anlaşmazlıkların önüne geçecektir.

Kira, kredi, fatura ve tüm ödeme giderleri için ortak bir hesapta birikim yapabilir, tüm ihtiyaçlarınızı ay sonunda buradan karşılayabilirsiniz.

KİŞİSEL ÖZELLİKLERİNİZİN DETAYLARINI PAYLAŞIN

Ev içinde bir başkasıyla birlikte yaşamak, karşılıklı saygıyı gerektirir. Bir kişinin hassas noktalarını bilmek ve ona göre davranmak, empati kurabilmek bu yüzden önemlidir. Rahatsız olunan, dikkat edilmesi gereken noktaları bilirseniz karşılıklı saygıyı koruyabilirsiniz.

Birinin istemediği hatta katlanamadığı davranışı bir başkasının yapması, arada tartışmaların yaşanmasına sebebiyet verebilir. İlişkinizin hasar almasını istemiyorsanız hassas noktalarınızı konuşup birbirinizle paylaşın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.