'Kirli mutfak bezlerinizi atmayın' Lekeleri tek çırpıda yok ediyor

'Kirli mutfak bezlerinizi atmayın'  Lekeleri tek çırpıda yok ediyor
Mutfağınızda düzeni sağlamak için lekelenmiş ve kir yumağına dönüşmüş bezleri atmaya karar verdiyseniz bir de bu süper yöntemi deneyin.

Mutfakların ayrılmaz parçası olan mutfak bezleri, kirle dolduğunda bakteri üretebilirler. Kir ve leke tuttukça yoğun bir koku yapan mutfak bezlerine dokunmak bile rahatsız edici olabilir.

Çoğu ev hanımı, el ve mutfak bezlerini yıkayarak lekeleri çözebileceğini düşünebilir. Ancak bazen derinlere işlemiş lekeler kalıcı olur ve bakteri üretmeye başlarlar. Genellikle bu durumda mutfak bezleri çöpe gidebilir.

mutfakbezi4.jpg

Anlatacağımız yöntemlerle mutfak bezlerinizi temizlerseniz çöpe atmanıza gerek kalmayacak. Çünkü lekeler şıp diye çözülecek. Mutfak bezi nasıl temizlenir diye merak ediyorsanız, bu yöntemleri uygulamalısınız.

MUTFAK BEZLERİ NASIL YIKANIR?

Makinede yıkanan mutfak bezlerinin temizleneceğini düşünmeyin, çünkü derine işlemiş lekeler, makinede yıkama sonucunda çıkmayacak. Bunun için mutfak bezlerinizi kaynatmalısınız.

‘Mutfak bezleri nasıl yıkanır’ diye soranlar için bezleri nasıl tertemiz yapabileceklerinin sırrını veriyoruz.

mutfakbezi6.jpg

Mutfak bezlerini tamamen temizlemek ve hijyenik bir hale getirmek için en sağlıklı yöntem bunları kaynatmaktır. Mutfak bezlerinizdeki tüm kiri çıkaracak yöntem şöyle uygulanmalı:

Öncelikle hali hazırda kullanmadığınız eski bir tencere içerisine mutfak bezlerinizin hepsini koyun.

Bir ölçek çamaşır sodası, bir kapak arap sabunu, bir ölçek de bulaşık makinesi parlatıcısı ekleyin.

Kaynar suyu bezlerin üzerini geçecek miktarda ekleyin. Eklediğiniz kaynar suyla birlikte bezleri 5 dakika daha kaynatın.

Süre boyunca bezleri arada karıştırarak kaynamasını sağlayın. Bu sayede bezlerin üzerinde yerleşmiş lekelerin çözündüğünü fark edeceksiniz.

Mutfak bezlerinizi ocaktan aldıktan sonra 10 dakika su içerisinde beklettikten sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.

Mutfak bezlerinizi yıkamak için kullanacağınız malzemelerde değişiklik yapabilirsiniz. Sirke, çamaşır suyu ve bulaşık deterjanını birbirine karıştırıp ılık su dolu bir kap içerisinde yarım saat bekletebilirsiniz. Sonrasında çitileyerek durulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.