Bebekler gibi uyutacak tek yöntem 'TikTok’taki özel formül' Evdeki bu malzemeyi yatağa döken şıp diye uykuya dalıyor

Bebekler gibi uyutacak tek yöntem 'TikTok’taki özel formül' Evdeki bu malzemeyi yatağa döken şıp diye uykuya dalıyor
Uyku problemi, pek çok insanın yaşam kalitesini düşürüyor. Bir TikTok kullanıcısının bahsettiği yöntemle rüyalara dalmak saniyeler sürüyor.

Kaliteli uyku, tüm gününüzü olumlu etkileyen önemli bir detaydır. Uyku kalitesinin düşmesinin sağlıksız olduğu konusunda uyaran uzmanlar, derin uyku saatlerinize dikkat etmeniz gerektiğini söylüyorlar. Bunun için de uykuya kolay bir şekilde dalmak gerekiyor. Peki, nasıl daha iyi bir uyku çekebilirsiniz?

uyku1.jpg

İyi uykunun sırrı evdeki tek bir malzemede yatıyor. TikTok’ta ev hileleri konusunda paylaşım yapan Amanda isimli bir hesabın anlattığı yöntemle deliksiz uyku adeta garantileniyor.

DAHA İYİ UYUMAK İÇİN NE YAPMALI?

Uykuya daha rahat dalabilmek için TikTok kullanıcısının anlattığı yöntemle yatağa girmek çok önemli. Sosyal medya kullanıcısının iddiasına göre tek bir malzemenin yeterli olduğu yöntem, bebekler gibi mışıl mışıl uyumaya yardımcı oluyor.

uyku7.jpg

Daha iyi uyumak ve uykuya kolay dalabilmek için evdeki tek malzeme bebek pudrası oluyor. Daha iyi uyumak için neler yapmalı diye merak ediyorsanız, yatağınıza bebek pudrası dökmeniz yeterli. Ama bunu yaparken direkt çarşafınızın üzerine dökmeyin. Böyle bir hamle sağlığınıza zarar verebilir.

Öyleyse nasıl uygulayacaksınız? Pudrayı daha iyi uyumak için kullanmak isteyenlere işte yöntemi…

uyku4.jpg

BEBEK PUDRASI İLE İYİ UYKUNUN SIRRI

Temizlik ve ev düzenleme videolarıyla bilinen TikTok kullanıcısı Amanda isimli kişinin önerdiği yöntem, mışıl mışıl uykunun formülünü veriyor. Tek bir malzemeyle deliksiz uyku çekmek isteyenler için adeta kurtarıcı olan bu yöntemi direkt çarşafın üzerinden uygulamak yerine çarşafın altından uygulamalısınız.

uyku5.jpg

Deliksiz uyku çekmek, mis gibi kokular eşliğinde rüyalara dalmak için öncelikle yatağınızın üzerine yatak koruyucu serdiğinizden emin olun.

Ardından yatak koruyucunuzun üzerine talk pudra yani bebek pudrası serpebilirsiniz. Bu işlemin ardından çarşafınızı normal bir şekilde her zamanki gibi serebilirsiniz. Bebek pudrası böylece yatak koruyucu ve çarşafın arasında kalacak, uyku kalitenizi şıp diye yükseltecek.

uyku3.jpg

YATAĞA PUDRA DÖKMEK NE İŞE YARAR?

Bebek pudrasını yatağa dökerek iyi bir uyku çekebilirsiniz. Peki, ama bunun nedeni tam olarak ne olabilir? Yatağa döktüğünüz bebek pudrası daha kaliteli bir uykuyu nasıl sağlıyor?

Yatağa bebek pudrası döktüğünüzde her daim yeni değiştirilmiş temiz çarşaflarda yatıyormuşsunuz gibi hissedersiniz. Daha kolay uykuya dalmak böylece mümkün olabilir.

uyku2.jpg

Yatağınızın içinde yayılan mis gibi koku, uyku kalitenizi artırmak için koku reseptörlerinizi olumlu yönde etkiler. Böylece bilinciniz uykuya daha rahat dalacak kıvama gelir.

Hayatınızı baştan aşağı değiştirecek bu uyku hilesiyle daha rahat uykuya dalmanızın bir diğer açıklaması da teri emmesidir. Yaz kış yatağın içinde terleyebiliriz. Ancak pudra dökülmüş bir yatakta uykuya dalmak, terin emilimi açısından da önemlidir.

TikTok kullanıcısı uzun süredir bu yöntemle daha rahat uykunun kapılarını araladığını belirterek herkese öneriyor.

uyku8.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.