Makarna pişirmenin altın kuralı ortaya çıktı 'Bu yöntemle sofralarınızı ziyafete çevirecek'

Makarna pişirmenin altın kuralı ortaya çıktı 'Bu yöntemle sofralarınızı ziyafete çevirecek'
Makarna tarifi bu pratik yemeği ilk kez denemek isteyen kişiler tarafından sıklıkla araştırılıyor. Lezzetli makarna hazırlamak içinse dikkat edilmesi gereken püf noktalar var.

Makarna yapılışı nedeniyle dünya genelinde ve ülkemizde en çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Hem doyurucu olan hem de kısa sürede hazırlanabilen makarna tarifleri ile birlikte değişik şekillerde tüketilebiliyor.

İyi makarna pişirmenin püf noktaları - Güncel yaşam haberleri – Sözcü

İster fırında isterseniz de ocakta yapacağınız makarnayı yaparken en önemli detay haşlama aşamasında gizli.

Pişirme süresi, konulması gereken su miktarı, tuz ve diğer seçenekler makarnanın lezzetini otomatik olarak belirliyor.

Mutfağın En Ustalarının Bile Zaman Zaman Makarna Pişirirken Yaptığı 9 Hata -Yemek.com - Yemek.com

İŞTE DOĞRU MAKARNA PİŞİRMENİN ALTIN KURALI

Makarna pişirirken suyunuza yağ eklemeyin, çünkü bu makarnanın birbirine yapışmasına neden olabilir.

İtalyan mutfağının püf noktası olan '1, 10, 100 kuralını' hatırlayın.

1 litre su ve her 100 gram makarna için 10 gram tuz ekleyin.

Suyu kaynama noktasına getirin.

Makarnanın 'al dente' olmasını istiyorsanız makarnanın suyla mümkün olduğunca az temas etmesi gerektiğinden suyun kaynatılması şarttır.

Bir diğer önemli husus da kaynar suyun makarnanın içerdiği nişastayı jelatinleştirerek sindirilebilir hale getirmesidir.

Tuzu sadece su kaynadıktan sonra ekleyin.

Makarnayı süzmeden önce sosun çok yoğun olması ihtimaline karşı suyunun bir kısmını ayırmayı tercih edebilirsiniz.

Makarnayı süzün fakat sudan geçirip durulamayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.