Derinleşen yoksulluk verilere yansıdı

Derinleşen yoksulluk verilere yansıdı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sosyal yardımları alanların sayısı 2023 verilerine göre 200 bini geçti.

Türkiye’nin her bölgesinde artan yoksulluk, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yardım verileriyle de ortaya kondu.

Birgün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)’nin verdiği destekler yurttaşın sosyal yardımlara olan muhtaçlığını gözler önüne serdi. Belediye tarafından verilen doğalgaz ödeme, gıda, kırtasiye destekleri ve servis ücreti yardımı gibi sosyal yardımların verileri, çarpıcı gerçeği ortaya döktü. 2019 yılında sosyal yardım alan kişi sayısı 130 bin olurken, bu sayı 2023 yılında 73 bin kişi daha arttı.

p111.jpg

DÖRT YILDA BÜYÜK ARTIŞ

Türkiye’deki yoksulluk seviyelerinin artmasına neden olan kovid-19 pandemisiyle birlikte pek çok kişinin işsiz kalması, sektörlerde yaşanan durgunluk veya evlere kapanma süreci sosyal yardım alan kişilerde artış yaşanmasını tetikledi.

Pandemi etkisiyle 2023 itibarıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım alan kişi sayısı 203 bini buldu. Başkent’te, belediyeden sosyal yardım alan kişi sayısında 2019-2023 döneminde yaşanan artış, yüzde 56 oldu.

Ankara’da sosyal yardım almak isteyen kişiler, farklı bölgelerde yer alan 36 sosyal yardım başvuru merkezine müracaat edebiliyor. Bu kişiler ABB tarafından karşılanan gıda, yiyecek, giyecek, temizlik malzemesi gibi yardımlardan yararlanabiliyor.

BAKANLIK VERİLERİ ARTIŞTA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Aile Destek Programı verileri de bakanlık tarafından nisan-temmuz dönemi olarak açıklanmıştı. Verilere göre açıklanan hane sayısı şu şekilde:

Nisan: 3,3 milyon hane

Mayıs: 3,5 milyon hane

Haziran: 3,5 milyon hane

Temmuz: 3,7 milyon hane

dogalgazz.jpg

EMEKLİLERE DESTEK KAMPANYASINA KATILIM ARTTI

Birgün Gazetesi’nden Mustafa Bildircin’in başka bir haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, “Emeklilere Destek Kampanyası” kapsamında verdiği yardımı alan emekliler de arttı.

Eylül ayında başlayan kampanyadan ilk ay 6 bin 100 emekli yararlanırken Kasım 2023’te bu sayı 15 bin 329’a çıktı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.