Sadece 15 dakikada tertemiz Bu yöntem inatçı domates lekesini söküp atıyor

Sadece 15 dakikada tertemiz  Bu yöntem inatçı domates lekesini söküp atıyor
Kıyafetinize dökülen domates lekesi canınızı sıkmasın. Lekeyi silip atacak en etkili yöntemleri sizin için sıraladık.

Yemek yapmanın keyfini yaşamayı sevdiğiniz halde üzerinize sıçrayan domates lekesinden hoşlanmıyorsanız bu lekeyi nasıl daha kolay çıkaracağınızı öğrenmenizin tam zamanı…

Leziz yemeklerinizi sevdiklerinize sunmaya devam edin, üzerinize sıçrayan herhangi bir lekeyi ise sakın düşünmeyin. Bahsedeceğimiz etkili yöntemlerle domates lekesini üzerinizden pratik bir şekilde çıkarabileceksiniz. Öyleyse domates lekesi nasıl çıkar?

domates.jpg

DOMATES LEKESİ NASIL ÇIKAR?

Üzerinize bulaşan ve asla çıkmayacakmış gibi görünen domates lekesini tek kalemde söküp atmak istiyorsanız, öncelikle sosu kumaştan kazımanız lazım.

Sosun kurumuş kalıntıları kumaşın üzerinden kazındıktan sonra lekeleri soğuk suyla ve süngerle silerek lekenin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Süngerin üzerine bir miktar bulaşık deterjanı dökerek ovabilirsiniz. Leke çıkarıcı kullanmak istiyorsanız leke üzerine bu ürünü kullanabilirsiniz. Leke çıkarıcınızı 15 dakika lekenin üzerinde beklettikten sonra durulayabilirsiniz.

Ancak doğal ve sağlıklı bir yöntem arıyorsanız limon veya limon suyu uygulayarak lekeyi ovabilirsiniz.

KURUMUŞ DOMATES LEKESİNİ ÇIKARMA YÖNTEMİ

Kıyafetinize bulaşan domates lekesini yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerle çıkarmayı başaramadıysanız, yapmanız gereken bir diğer etkili yöntem şu şekilde:

Domates lekesi nasıl çıkar diye soranlar için en etkili yöntemlerden biri; 1 litre ılık su, yarım çay kaşığı bulaşık deterjanı, bir yemek kaşığı beyaz sirke karışımının içerisinde lekeli kıyafetinizi 30 dakika bekletmektir. Tabii bu karışımın içine kumaşı koymadan önce lekeyi iyice ıslatın.

Daha sonra lekeyi temiz suyla duruladıktan sonra güneşte kurumaya bırakabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.