Zekasına güvenenler bile çözemiyor' Entresan zeka soruları...'

Zekasına güvenenler bile çözemiyor' Entresan zeka soruları...'
Zeka soruları her yaştan insanı cezbediyor. Eğlenceli vakit geçirirken, beyin jimlastiği yapabileceğiniz birkaç bulmacayı derledik. Zekasına güvenenler bile çözemiyor. İşte en entresan zeka soruları...

Arkadaşlarınızla ya da bireysel olarak çözebileceğiniz birkaç bulmacayı sizler için derledik. Bulmaca çözmeyi sevenlerdenseniz sosyal medyada son dönemlerde gündem olan popüler zeka sorularına bayılacaksınız!

numarali.jpgSORU 1) Restoranın tuvaletinde kanlar içinde yerde yatan kadının katili resimdeki numaralandırılmış insanlardan hangisi? Dikkatli bakın, küçük ayrıntılar katili ele veriyor...

numarali.jpg

SORU 2) Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?

1-fpxagrnofdnlzdmcw8k9a.jpg

1-fpxagrnofdnlzdmcw8k9a.jpg

SORU 3) Sadece 3 kesikle bu pastadan 8 dilim çıkarabilir misiniz?

pasta.jpg

SORU 4) Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var?

CEVAPLAR

cevap-1.jpg

CEVAP 1) Katil 4 numaralı adam. Masasındaki eksik bıçak maktulun hemen yanında duruyor. Gömleği dağılmış ve kenarı yırtılmış. Üstelik yırtık parça da kadının elinde. Adamın boğazında muhtemel bir boğuşmadan kalma maktulun tırnak izleri de dikkat çekiyor.

CEVAP 2) Bir saat. Birinci hapı yuttunuz, yarım saat sonra 2.yi ve yarım saat sonra da 3. yü: Toplam 1 saat.

CEVAP 3) İşte 3 kesikle 8 dilim pasta elde etmenin yöntemi...

33-001.jpg

CEVAP 4)

9 canlı koyun.

*Matematik zeka soruları, dikkat ve konsantrasyonu artırır; olaylara ve problem çözümlerine odaklanmayı sağlar. Dikkat ve konsantrasyon becerisini geliştirir. Zihinsel tembelliği önler; beyni düşünmeye sevk eder.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.