Mirastan mal kaçırılırsa ne olur Mirasınızı kurtarmak için ne yapmalısınız

Mirastan mal kaçırılırsa ne olur Mirasınızı kurtarmak için ne yapmalısınız
Kanun önünde hak ettiğiniz mirasınızdan mal kaçırıldıysa ne yapmalısınız? Miras kanunu size ne haklar sağlıyor? Mal paylaşımı ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde....

Miras sahibi çeşitli aile sorunları nedenleri ile ya da farklı kazanımlar nedeni ile mirasçılarından mal kaçırma yolunu seçebilir. Peki mal mülk paraya sahip miras sahibi mirasçılarından mal kaçırma hakkına sahip mi? Mirasçı miras sahibi öldükten sonra kaçırılan malları yeniden alabilir mi?

miras4.jpg

Bu gibi durumlarda mirastan mal kaçırma davası açılabilir.

Miras sahibi ölümünden sonra bazı mirasçılarının servetinden yararlanmamasını istemeyebiliyor. Bu hallerde ölmeden önce mal kaçırma yolunu seçebiliyor. Ancak mirasçıları koruyan yasalar da var.

tapus.jpg

MİRASTAN MAL KAÇIRMA NEDİR?

Mirastan mal kaçırmanın kanunlardaki karşılığı "muris muvazaası" olarak tanımlanıyor. Servet sahibi bazı karşılıksız kazandırma yolları ya da ölünceye kadar bakma sözleşmesi adı altında mirasçısını miras hakkından mahrum ediyor. Özetle mallarını üzerinden devrederek çıkarıyor. Bu durumla sıklıkla karşılaşılıyor.

AHDhukukdanışmanlık'ın verdiği bilgilere göre mirastan mal kaçırma işlemi yazılı bir belge olmadan da olabiliyor. Muris üçüncü şahıslara aldatma amacı güderek görünüşteki işlemi yapar. Muris muvazaasını ilgilendiren şartlardan biri de gizli bir işlemin varlığıdır. Tarafların gerçek iradesini yansıtan bu işlem gizli olarak gerçekleştirildiğinde mirastan mal kaçırma koşullarından biri daha ortaya çıkmış oluyor. Genellikle gizli işlem kendini bağışlama olarak gösteriyor. Gizli işlemin kanunda yer alan şekil şartını karşılaması gerekir. Aksi durumda ise geçersiz kabul edilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.