Mutfağınızda bu malzemeler varsa hemen çöpe atın 'Sağlığımızı tehdit ediyorlar'

Mutfağınızda bu malzemeler varsa hemen çöpe atın 'Sağlığımızı tehdit ediyorlar'
Mutfaklarımızda yemek yapmayı ve ürünlerimizi saklamayı kolaylaştıran pek çok ürün bulunuyor peki bu ürünlerden bazılarının sağlığımıza zarar verdiğini biliyor muydunuz? İşte o malzemeler...

Haber Global'in Haberine Göre; Mutfaklarda yemek hazırlamayı ve saklamayı kolaylaştırması amacı ile pek çok ürün kullanırız. Sıklıkla kullandığımız bu yardımcı ürünlerin sağlımız ile ilgisini ise pek araştırmayız. Ancak yapılan araştırmalar mutfaklarda sıkça kullanılan yan ürünlerden bazılarının sağlık açısından ne kadar tehlikeli olduğunu ortaya koyuyor.

how-to-make-healthy-food-kitchen-set-up-ideas.jpeg

Her ne kadar sağlıklı beslenme alışkanlıklarını hayatımıza dahil etsek de tükettiğimiz gıdalar kadar mutfaklarda kullandığımız ürünler de sağlığımız ile yakından ilgilidir. Mutfaklarda kullanımı ile insan sağlığı açısından tehlike arz eden bu ürünleri bir an önce çöpe atmak en sağlıklısı olarak görülüyor.

İŞTE MUTFAKLARDA KULLANIMI SAĞLIĞIMIZA ZARAR EVREN O ÜRÜNLER;

Mutfaklarda yemek hazırlarken ve hazırladığımız yemekleri saklarken kullandığımız yan ürünlerden olan streç filmler doğru şekilde kullanılmadıkları takdirde sağlık açısından büyük tehlike arz ediyor.

gylu8jq0.jpeg

Streç filmler plastikten hazırlanan saklama amaçlı ürünlerdir. İçerisinde PVC adı verilen bir petrokimya içeren streç filmler yüksek tehlike içermektedir.

HANGİ RAHATSIZLIKLARA SEBEP OLUYOR?

İçeriğinde filalat bulunan streç filmler hormon bozukluklarına neden olmaktadır. Bu madde yemeklerin sıcakken streç film ile teması halinde yemeklere geçer ve daha sonra yemeğimizi yemek istediğimizde farkında olmadan hormon bozukluklarına neden olan filalatı da vücudumuza almış oluruz.

Bir diğer kullanımı tehlikeli olan madde ise fırın yemeklerini pişirirken kullandığımız yağlı pişirme kağıtlarıdır.

pisirme-kagidi.jpg

Pek çok pişirme kağıdı beyazlatılmıştır. Beyazlatılma işlemi esnasında kullanılan klorda bulunan dioksin vücutta biyokimyasal düzensizliğe yol açarak sağlığımızı tehlikeye atmaktadır. Bu maddeleri kullanmak isteyenlerin dikkatli olması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.