Elektrik süpürgesinin gücünü 3 kat artıran taktik 'Ses yapmadan tüm tozu çekecek'

Elektrik süpürgesinin gücünü 3 kat artıran taktik 'Ses yapmadan tüm tozu çekecek'
Zaman içerisinde tıkanmaya başlayan süpürgeler bir süre sonra etraftaki kiri çekmemeye başlayabilir. İşte elektrik süpürgesinin gücünü 3 kat artıran taktik.

Elektrik süpürgesi, evlerimizde en sık kullandığımız temizlik araçlarından biridir. Ancak, düzenli olarak temizlenmediği takdirde, toz, kir ve diğer partiküllerin birikmesine neden olabilir. Bu da süpürgenin performansını düşürür ve hatta sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, elektrik süpürgesini düzenli olarak temizlemek önemlidir.

Ev temizliğinde en çok kullanılan aletlerden biri de elektrik süpürgesidir. Zaman içerisinde tıkanmaya başlayan süpürgeler bir süre sonra etraftaki kiri çekmemeye başlayabilir.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ NASIL TEMİZLENİR?

elektrikli-supurge.jpg

Tıkanan süpürgeler temizlik aşamasındayken birçok yerin tam olarak temizlenmemesine neden olur. Ancak elektrik süpürgesinin çekim gücünü küçük yöntemlerle artırabilirsiniz. Düzenli makine temizliği, birçok problemi çözebilir.

Özellikle toz torbası olan makinelerde torba doldukça çekim gücü yavaşlamaya başlar. Bu nedenle torbalar çok dolana kadar beklemek yerine düzenli olarak torba değişikliği yapabilirsiniz.

emici-basliklarin-temizligi.jpg

Elektrik süpürgesi tozlu alanları daha az çekiyorsa boru ve fırça kısmına bazı nesneler sıkışmış olabilir. Bu kısımları parçalara ayırarak içerisinde bir şey kalıp kalmadığını kontrol edin. Tozdan arındırmak için ise ılık suyun altında açık kısımları yıkayabilirsiniz.

Fırçadaki tiftikleri temizlemek süpürgenin kirli alanları daha kolay çekmesine yarayacaktır. Çekim gücünü artırmak adına fırçada kalan kir, saç veya tozu iyi temizlemeniz gerekir.

FİLTRELERİ TEMİZLEYİN

maxresdefault.jpg

Elektrik süpürgeleri, hava filtreleri sayesinde toz ve kirleri yakalarlar. Ancak, filtreler zamanla tıkanabilir ve süpürgenin performansını düşürebilir. Bu nedenle, filtreleri düzenli olarak temizlemek gerekir. Filtrelerinizi çıkarın ve hafifçe fırçalayarak temizleyin. Bazı filtreler yıkanabilir, ancak bazıları yıkanmaya uygun değildir. Bu nedenle, filtrelerinizin ne tür olduğunu kontrol edin ve uygun şekilde temizleyin.

HORTUMU TEMİZLEYİN

ecb39d97-624a-4616-a9e8-7729a7abcaa4.jpg

Süpürgenin hortumu da zamanla toz ve kir birikebilir. Hortumu çıkarın ve içindeki tozları çıkarmak için bir fırça veya bez kullanın. Hortumun içini de kontrol edin ve gerekirse temizleyin.

FIRÇALARI TEMİZLEYİN

Elektrik süpürgesi fırçaları da temizlenmeye ihtiyaç duyarlar. Fırçaları çıkarın ve fırça dişleri arasındaki tozları çıkarmak için bir fırça veya bez kullanın. Bazı fırçalar yıkanabilir, ancak bazıları yıkanmaya uygun değildir. Bu nedenle, fırçalarınızın ne tür olduğunu kontrol edin ve uygun şekilde temizleyin.

VARSA SU FİLTRESİNİ TEMİZLEYİN

Bazı elektrik süpürgeleri su filtresi kullanır. Bu filtreler, havayı nemlendirerek tozu daha iyi yakalarlar. Ancak, su filtresi zamanla kireçlenir ve tıkanabilir. Bu nedenle, su filtresini düzenli olarak temizlemek gerekir. Su filtresini çıkarın ve ılık suyla yıkayın. Daha iyi bir temizlik için biraz sirke veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ FİLTRESİ YIKANIR MI?

toz-haznesi-temizligi.jpg

Öncelikle her elektrik süpürgesinin farklı teknikleri olabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu nedenle ilk olarak modelin kullanıcı el kitabını kontrol edebilirsiniz.

Kılavuzun içinde filtre bakımıyla ilgili bilgiler bulabilirsiniz. Hangi tür filtrenin yıkanabildiğini bu sayede öğrenebilirsiniz. Belirtilen talimatlara uygun bir şekilde filtreleri yıkayabilirsiniz. Ancak önce filtre içerisindeki tozu dikkatlice ayırmanız gerek.

Kullandığınız süpürgenin filtresi yıkamaya uygunsa ılık su ve az miktarda deterjan kullanabilirsiniz. Aşırı sıcak su ve kimyasaldan uzak tutmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Filtre malzemesine zarar vermekten kaçının.

Filtreyi yıkadıktan sonra ise kurumasını bekleyin veya talimatlarda yer alan kuruma tekniklerini uygulayın. Bu yöntemlerle birlikte elektrik süpürgenizin çekim gücü artabilir. Süpürgeler ev temizliğinde çok daha kullanışlı hale gelecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.