Soğuk havalarda kurumayan çamaşırlara son 'Bu yöntemlerle çabucak kuruyor'

Soğuk havalarda kurumayan çamaşırlara son 'Bu yöntemlerle çabucak kuruyor'
Kışın daha kalın giysiler giydiğimiz için bu kıyafetlerin kuruması zorlaşıyor. Bazı püf noktaları kullanarak kış aylarında hızlıca çamaşır kurutabilirsiniz. İşte detaylar...

Soğuk havalarda bir türlü kurumayan çamaşırlar için etkisi kanıtlanmış bazı kurutma taktikleri var. Eğer kış aylarında çamaşır kurutmakta zorlanıyorsanız en zorlu çamaşırları bile çabucak kurutacak o yöntemler...

KIŞ GÜNEŞİNİN ETKİSİNİ HAFİFE ALMAYIN

Soğuk havalarda hızlıca çamaşır kurutmak istiyorsanız sabah güneşinden maksimum faydayı almalısınız. Kışın havalar genellikle kapalı oluyor ancak hava durumunu kontrol ederek güneşli günlere göre çamaşır yıkama programınızı ayarlayabilir, böylece güneşi yakalayabilirsiniz. Kış güneşi bile olsa güneşin etkisinde kalan çamaşırlarınız daha hızlı kurur. Güneşten daha fazla yararlanmak için çamaşırlarınızı sabah erkenden asın ve gün boyunca ısı almasını sağlayın.

Soğuk havalarda çamaşır nasıl kurutulur? Çamaşır kurutmanın püf noktaları

ÇAMAŞIR TELİ YERİNE ÇAMAŞIR İPİ KULLANIN

Kışın çamaşırları daha hızlı kurutmanın yollarından biri de çamaşır ipi kullanmak. Çamaşır ipi, genellikle evlerin balkonlarında yer alır. Bu ipler birkaç sıra halinde bulunabilir ve uzunluğu evden eve değişir. Eğer çamaşır ipi kullanabiliyorsanız kıyafetlerinizi burada kurutmak, daha kısa sürebilir.

Bunun birkaç sebebi var. Öncelikle çamaşır ipleri daha geniş oldukları için çamaşırları önlü arkalı değil, yan yana asabilirsiniz. Bu da çamaşırların ısı alması için daha fazla alan sağlar. Çamaşır ipleri çamaşır tellerine kıyasla biraz daha geniş aralıklı olduğundan yine çamaşırların ısı almak için daha fazla alanı oluşur. Ayrıca çamaşır ipleri daha az sırada dizildiği için nemli kıyafetler arasında daha az kıyafet bulunur.

Rüyada Camasir Asmak

KIYAFETLERİNİZİ KURUTMAK İÇİN PETEKLERİ KULLANIN

Çamaşırların içinde kalan su buharlaştıkça çamaşırlar kurur. Kış mevsiminde çamaşırların uzun sürede kurumasının sebebi de havanın yeterince sıcak olmaması. Çamaşırlarınızı daha hızlı kurutmak için ihtiyacınız olan ısıyı kalorifer peteklerinizden veya elektrikli ısıtıcınızdan alabilirsiniz.

Ancak bu yöntemin bir dezavantajı, içeride yüksek ısıyla kurutulan çamaşırların nemini odaya vermesi. Nemin odaya hapsolmasını engellemek için odanın kapısını mutlaka açık bırakmalısınız yoksa rutubet tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.