Matlaşan ve çizilen bardakları anında parlatıyor 'Bulaşık makinesine 1 kaşık ekleyin'

Matlaşan ve çizilen bardakları anında parlatıyor 'Bulaşık makinesine 1 kaşık ekleyin'
Cam bardaklar sık kullanımdan ve bulaşık makinesinde yıkandığı için zamanla matlaşabiliyor. İşte matlaşan cam bardakları kolayca parlatmanın yolu...

Bulaşık makinesinde yıkanan çatal, bıçak, tabak, cam eşyalar zaman zaman çizik çıkabiliyor. Daha iyi temizleme yapmak için çok basit öneriler var.

Matlaşan bardaklar nasıl parlatılır?

Bulaşık makinesinin daha iyi yıkama yapması için makinenin iç yüzeyinin de temizlenmesi gerekiyor. İç kısmı zaman içinde kirleniyor ve sertleşiyor. Makine içinde kalan yağ, sabun kalıntısı, sert su gibi etkenler makinenin performansını düşürüyor ve bulaşıklar daha az temizleniyor.

Matlaşan bardaklar için mucize çözüm! Bardaklarınız lokantalardaki gibi ışıldayacak, pusları anında yok ediyor

Bulaşık makinesi eski parlaklığını kaybetmeye başlarsa iç kısım mutlaka temizlenmelidir. Aynı zamanda makinenin kullanılma sıklığı bakım ihtiyacını da artırıyor.

Matlaşan bardaklar nasıl parlatılır?

Bulaşık makinenizin iç kısmını doğal yöntemlerle temizlemeniz mümkün. Bulaşık makinesi filtresini kontrol ettikten sonra alt rafı çıkarıp küvetin arka köşelerinden birine ya da alt püskürtme kol tabanına bakabilirsiniz. Filtreyi çıkarıp lavaboda sudan geçirdikten sonra tekrar takabilirsiniz.

Matlaşan ve çizilen bardakları anında parlatıyor! Yeni alınmış gibi pırıl pırıl olacak - Püf Noktası

BULAŞIK MAKİNENİZE BİR KAŞIK KOYARAK BÜTÜN ÇİZİKLERDEN KURTULABİLİRSİNİZ

Bulaşık makinenize bir kaşık beyaz sirke koyduktan sonra deterjan olmadan sıcak bir programda makinenizi çalıştırmanız gerekiyor. Makine çalışması bittikten sonra makineniz ilk günkü temizliğine kavuşacak. Sirke doğal bir asit olduğu için bulaşık makinesinde biriken yağ ve yiyecek parçalarını doğal yollarla temizliyor. Bu işlemin üç ayda bir yapılması gerektiği öneriliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.