Saç dökülmesi kabusunuz olmasın 'Bitkisel bir çözümü var'

Saç dökülmesi kabusunuz olmasın 'Bitkisel bir çözümü var'
Saç dökülmesi çok gündeme getirilmese de birçok erkeğinde baş etmeye çalıştığı bir problem... Genetik yatkınlık dökülmede önemli faktörlerden biri olsa da evde uygulayacağınız bu yöntemlerle sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Uzmanlar saç dökülmesi sorununun, genetik yatkınlık, beslenme düzeni, hormonel degişimler, stres gibi birçok etkene bağlı olabileceğini dile getirirken önlem alınmazsa kellikle sonuçlanabileceği konusunda da uyarılarda bulunuluyor. Peki, saç dökülmesini durdurmanın bir yolu var mı? İşte detaylar...

BU YÖNTEMLERİ DENEYİN

Alternatif tıp ve bitkisel terapiden yararlanarak kolayca saç dökülmesinden kurtulabilirsiniz bunun yanı sıra beslenme düzeninizde değişikliğe giderek vitaminli besinler tüketmenizde tedaviye olumlu etki edecektir

Yeşil Çay: Yeşil çayın antioksidan etkisi, saç köklerini güçlendiriyor ve dolaşımı artırarak saç dökülmesini yavaşlatıyor.

Zeytinyağı: Zeytinyağı, saç derisini derinlemesine nemlendiriyor. Ayrıc asaç tellerini güçlendirerek saç dökülmesini önlüyor.

Yumurta Maskesi: Yüksek protein içeriğiyle yumurta maskesi, saçın elastikiyetinin artmasına yardımcı oluyor. Saç köklerini besleyerek yeni saç çıkmasını teşvik ediyor.

Aloe Vera: Aloe vera'nın anti-inflamatuar özellikleri, saç derisini yatıştırıp saç büyümesini destekliyor. Öte yandan aloe vera da saç dökülmesini önleyici etkiye sahip.

Bu bitkisel yöntemleri düzenli olarak uygulamaya özen gösterirseniz saçınızdaki değişimi fark edeceksiniz. Saçınızı yıkadıktan sonra, duştan çıkmadan önce saçınıza soğuk su tutarsanız, saç köklerinizde şok etkisi oluşmasını sağlayarak uzamasına da yardımcı olabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.