Kabarık fatura derdine son 'Çamaşır makinesini bu saatlerde çalıştırmayın'

Kabarık fatura derdine son 'Çamaşır makinesini bu saatlerde çalıştırmayın'
Çamaşır makinesini yanlış zaman dilimlerinde kullanmak, elektrik faturasını bir hayli kabartabilir. Çamaşır makinesini bu saatlerde çalıştırmayın. İşte detaylar...

Elektrik faturalarını tetikleyen durumların başında elektronik aletlerin uygun saatlerde çalıştırılmaması geliyor. Faturaları olumsuz yönde etkileyen bir saatte çalıştırdığınız çamaşır makineniz ya da bulaşık makineniz sizin cebinizi yakabilir.

EN UYGUN GÜN BELLİ OLDU

Ay sonunda elektrik faturasında tasarruf sağlayabilmek için uygun saat dilimlerinde bazı elektronik aletlerin çalıştırılması son derece önemli. Elektriğin en pahalı olduğu günler Pazartesi, Salı, Çarşamba.

Çamaşır ve bulaşık makinelerini çalıştıracaksanız elektriğin çok daha uygun olduğu günü seçebilirsiniz. Bunun için en uygun günde Perşembe.

Bunları sakın çamaşır makinesinde yıkamayın! Her yıl yenisini almak istemiyorsanız mutlaka öğrenin!

BU SAATLERDE ÇALIŞTIRMAYIN!

İsrafın önüne geçmek ve tasarruf sağlamak için bu veriler, günlük olarak inceleniyor. Elektrik tüketiminin en yüksek olduğu zaman dilimi 17:00 - 21:00 arası. En düşük saatler ise 01:00 - 07:00 aralığı olarak belirtiliyor.

ELEKTRİK TÜKETİMİNE DİKKAT ETMELİSİNİZ!

Elektrik tüketiminin mümkün olduğu saatler arasında öğlen 12:00 - 13:00 aralığı geliyor. Bu zaman dilimlerinde elektronik eşyalarınızı çalıştırdığınız takdirde ve bu konulara düzenli olarak dikkat ettiğinizde, ev ekonomisine katkıda bulunabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Kullanım Rehberi | Yumoş

ENERJİ TASARRUFUNDA İPUÇLARI

Çamaşır ve bulaşık makineleriyle enerji verimliliği enerji tasarrufu günümüzde büyük önem taşımakta. Evlerimizde kullanılan elektronik cihazları doğru zamanda kullanmak, hem faturalarımız hem de doğal kaynaklarımız için kritik.

Çamaşır Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz? - Teknosa Blog

Özellikle çamaşır ve bulaşık makineleri, günlük hayatta sıklıkla başvurduğumuz cihazlar. Enerji tasarrufu sağlamak için ilk ipucu; bu makineleri akşam saatlerinde devreye sokmaktır. Çünkü akşam saatlerinde elektrik tüketimi daha düşük, bu da elektrik faturalarımızın daha uygun olmasını sağlar. Ayrıca, çamaşır makinesini tam kapasiteyle çalıştırmak da tasarruf açısından etkili. Bu sayede enerji tasarrufu ve su tüketiminde azalma sağlamış olursunuz.

Sonuç olarak, evlerimizde kullandığımız cihazların enerji tasarruflu kullanımı sadece bize değil, doğaya da katkı sağlayan önemli bir adımdır. Doğru zamanda ve şekilde kullanarak faturalarımızı düşürebilir, çevremizi koruyabiliriz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.